Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Sute de mii de lei, din cotizaţiile membrilor de sindicat


   Anul 2012 a fost un an pe plus pentru Sindicatul Liber din Învățământ filiala Vrancea, în ceea ce privește sumele încasate din cotizațiile membrilor și investițiile efectuate. Potrivit unei situații prezentate de liderii de sindicat, în 2012, de la cei 4.160 de profesori membri de sindicat, din întreg județul, s-a reușit colectarea sumei de 745.952 lei. Din această sumă, 160 mii lei au fost alocați pentru sărbătorirea Zilei Învățătorului, iar 120 mii lei pentru sărbătorirea zilei de 8 martie, când toate reprezentantele sexului frumos au primit câte un mic cadou în bani din partea sindicatului.
   Cheltuielile cu salariile au însemnat 16 mii de lei lunar, din acești bani fiind plătit inclusiv juristul sindicatului. A mai fost achitat un avans de 50 mii lei pentru construcția Centrului de Recreere de la Soveja, iar 19 mii lei pentru montarea tâmplăriei la aceeași instituție. Construcția Centrului de Recreere a demarat în urmă cu mai mulți ani, lucrarea nefiind finalizată nici până în prezent. Potrivit reprezentanților SLI, stadiul construcției e la roșu. Când va fi dat în folosință, în Centru se pot caza cadrele didactice vrâncene care vor să-și petreacă timpul liber sau chiar concediul, pe bani mai puțini.
   De asemenea, SLI a mai alocat și alte ajutoare materiale, în valoare de 10 mii lei lunar.
   Pe de altă parte, liderii Sindicatului Liber din Învățământ se văd ca și victorioși din procesul intentat primăriilor și Inspectoratului Åžcolar privind aplicarea legii 330 din 2009 cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Ei revendică un plus la salariu de 33,7% pentru o perioadă de 17 luni, din ianuarie 2010 până în mai 2011.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?