Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Maşinile cu defecţiuni, căutate în trafic


   Nu plecați la drum dacă mașinile pe care le conduceți au defecțiuni tehnice! Până pe 20 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere (SPR) Vrancea, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vrancea, vor acționa pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Inspectorul Aurel Cristian, din cadrul SPR Vrancea, ne-a precizat că vor fi verificate toate tipurile de mașini. „În această perioadă, echipele mixte vor verifica, în trafic, starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condițiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice”, a explicat inspectorul Aurel Cristian.
   Polițiștii și specialiștii RAR vor verifica dacă mașinile au probleme la sistemul de frânare și direcție, dacă instalația de iluminare/semnalizare funcționează, precum și reglajul acesteia și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate și a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, se va verifica și autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanța datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, existența inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, precum și dacă mașinile sunt echipate cu anvelope de iarnă și uzura acestora.
   În cazul în care se constată defecțiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranța circulației, autoturismele respective vor fi indisponibilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?