Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Reguli noi pentru elevii care vor să se transfere


   Elevii se vor putea transfera de la o unitate de învățământ la alta sau de la un profil la altul doar în condiții speciale. Potrivit Ordinului 6152 din 7 noiembrie 2012 privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, elevul va mai putea obține transferul doar dacă este constrâns de schimbarea domiciliului părinților. De asemenea, potrivit noului Ordin, transferul se acordă la recomandarea de transfer eliberată pe baza unei expertize medicale efectuată de medici specialiști, mai ales în cazul elevilor care urmează cursurile unui liceu cu program sportiv, și în cazul în care se dorește trecerea de la învățământul intensiv sau bilingv la celelalte profile.
   În alte cazuri excepționale, transferul se poate face numai cu aprobarea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean. În orice caz, toate transferurile se fac doar cu avizul consultativ al Consiliului de Administrație al unității de la care se face transferul și cu aprobarea Consiliului de Administrație al unității la care se face transferul.
   Înainte de apariția acestui regulament, transferul se făcea doar cu acordul reprezentanților unităților de învățământ de unde pleca și unde urma să fie înscris elevul, fără avizul Inspectoratului Åžcolar Județean. Potrivit unor surse, elevii vrânceni nu au abuzat, în anii școlari anteriori, de posibilitatea de a se transfera de la o unitate la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?