Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Ştefan Ţîru va fi operat


    Ștefan Èšîru, adolescentul de 17 ani, din Focșani, bolnav de cancer osos, va fi operat zilele acestea. Acest lucru este posibil ca urmare a donațiilor făcute de cititorii noștri, în cadrul campaniei inițiate și derulate de „Monitorul de Vrancea” în luna decembrie a anului trecut, campanie preluată și de posturi naționale de televiziune.
    Foarte mulți români au răspuns nevoii disperate de ajutor pe care o are acest băiat și în conturile lui au fost adunați, astfel, în jur de zece mii de euro, bani suficienți încât să fie cumpărată proteza de titan care să-i înlocuiască osul atins de cancer al unui picior.
    Hipermarketul Carrefour s-a implicat în acțiunea de colectare de fonduri destinate salvării vieții lui Ștefan. În urnele amenajate în incinta hipermarketului, clienții au donat, din luna decembrie și până în prezent, diverse sume de bani care, adunate, au însumat 10 mii de lei. Banii au fost înmânați, zilele trecute, Anicăi Èšîru, mama lui Ștefan, care a transmis tuturor mulțumirile sale și că se va ruga toată viața pentru fiecare om care i-au ajutat, cu oricât a putut, copilul. „Mulțumim tuturor celor care au dat o mână de ajutor pentru salvarea lui Ștefan, am dovedit că ne pasă, că dorim ca un seamăn al nostru care trece printr-o situație critică să se facă bine și să continue lupta cu viața”, a transmis Corina Ionașcu, reprezentanta Carrefour Focșani.
    Ștefan se află acum la București, la spital și se pregătește sufletește pentru operația în care și-a pus toate speranțele. Tatăl lui, Vasile Èšîru, este alături de el și crede cu tot sufletul că fiul său se va face bine. El a sunat, zilele trecute, la redacția noastră dorind să transmită tuturor celor ce s-au implicat în campania demarată de noi, mulțumirile sale. „Știu că e prea puțin să spun doar mulțumesc, dar oricine este părinte cred că știe cât înseamnă orice ajutor dat de oameni pentru ca propriul copil să îi fie salvat. Nimic nu este mai dureros decât să-ți vezi copilul în pericol de moarte și să știi că nu ai suficienți bani ca să îl salvezi. Toți oamenii care au donat și ne-au ajutat, au contribuit la salvarea copilului meu și le mulțumesc din tot sufletul! Sper ca Ștefan să treacă cu bine peste operație”, a spus Vasile Èšîru.

Are nevoie în continuare de bani

    Tatăl lui Ștefan ne-a explicat că după ce va trece peste intervenția chirurgicală prin care i se va înlocui osul bolnav cu proteza de titan, Ștefan va trebui să facă un tratament extrem de costisitor. De aceea, el va avea în continuare nevoie de bani.
    Mama și tatăl lui Ștefan au depus până acum eforturi supraomenești să poată cumpăra medicamentele necesare fiului lor. O singură cură cu citostatice costă 1300 de euro. Asta, spun bieții părinți, pentru că medicamentul necesar, Metotexat, nu se mai fabrică în România, iar spitalul nu-l mai poate asigura. Drept urmare, el trebuie comandat în Germania și achitat cu bani din buzunarul lor.
    Oricine dorește să-i dăruiască acestui băiat șansa la completa vindecare o popate face printr-o donație cât de mică, în conturile deschise pe numele lui Vasile Èšîru, tatăl băiatului, astfel: în lei, la BRD, RO 94 BRDE 400 SV 05323 414 000 sau în euro, la BCR, RO 26 RNCB 02670 3640 377 0003. Tatăl lui Ștefan poate fi contactat la numărul de telefon 0784.781.183.

„Aștept să trec peste operație, să mă fac sănătos!”

    În luna decembrie 2012, când l-am întâlnit, Ștefan avea puterea să spere și să creadă în oamenii care, iată, l-au ajutat. Avea puterea să zâmbească. Să creadă în șansa lui! Dar și să privească tot ce i se întâmplă, într-un mod cumplit de realist: „Aștept să trec peste operație, să mă fac sănătos. Știți, mie mi-a plăcut mult agricultura și când o să termin liceul, aș vrea să încerc să-mi deschid o mică fermă agricolă… Acum, știu că totul depinde de bani. Tatăl meu ar vrea să vândă casa, dar casele oamenilor săraci nu au nici o valoare și eu nu doresc ca el s-o facă, deoarece îmi iubesc foarte mult familia. Ar rămâne pe drumuri. Așadar, zilele astea am luat o decizie importantă: dacă unica alternativă să mă vindec este cea de a lăsa familia mea fără casă, atunci eu voi muri”
    Înainte să fie lovit atât de crunt de soartă, Ștefan era elev la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asache” din Focșani și până la momentul în care i s-a pus cumplitul diagnostic, n-a fost niciodată bolnav. El a povestit tuturor cum i s-a schimbat existența într-o singură clipă, o clipă de la care timpul a început să aibă reală consistență și o cu totul altă valoare. „Nu a fost greu să încetez să visez la 17 ani, am încetat și gata. Am crescut într-o clipă. Timpul de a realiza semnificația termenului CANCER și am devenit adult. În modul ăsta nu te mai gândești cum trebuie să te îmbraci pentru a merge la școală și încetezi să-ți mai faci griji pentru tatăl tău care, cu 900 lei, trebuie să întrețină o soție și doi copii. Ceea ce te îngrijorează este dacă vei supraviețui, văzând că ai și nefericirea de a te fi născut într-o țară săracă. Am încetat să visez pe data de 2 august 2012. O durere acută la piciorul stâng mi-a tăiat respirația”, povestea Ștefan. 
    O durere care în cazul lui s-a dovedit a fi cancer. Ca să-l învingă, avea nevoie de bani. Iar aceștia s-au adunat prin bunăvoința și solidaritatea oamenilor ce i-au aflat necazul. Spre ei se îndreaptă și acum speranțele acestui băiat, așa încât să poată face și tratamentul post-operator, în urma căruia să poată spune că realmente s-a vindecat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?