Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Cinci medici SAJ fac gărzi la Compartimentul de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Militar


    Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani a devenit funcțional cu ajutorul medicilor de la Ambulanță. Unitatea a intrat în contract cu medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, care acum fac gărzi și în cadrul Compartimentului de Primire Urgențe (CPU). „Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea au fost cooptați în echipa de medici a Spitalului Militar de Urgență în ve-derea asigurării continuității medicale în Compartimentul de Primire Urgențe, acesta fiind dotat conform Ordinului Ministerului Sănătății. În acest sens, cazurile de medicină de urgență pot fi preluate. Astfel, prin acest lucru încercăm să venim în sprijinul celorlalte unități sanitare din județ, precum și în sprijinul pacienților care vor să beneficieze de serviciile me-dicale ale Spitalului Militar”, ne-a declarat locotenent colonel Sorin Ivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar.
    Cei cinci medici din cadrul SAJ Vrancea care vor face gărzi în cadrul CPU al Spitalului Militar sunt medicii Vitalie Bețișor și Laurențiu Albiș, managerul, respectiv directorul medical al SAJ, medicul Dănuț Ceamburu, medicul Vadim Bețișor și medicul Simona Ionescu. Aceștia fac gărzi încă de la începutul acestei săptămâni.
    În cadrul CPU al Spitalului Mi-litar își desfășoară activitatea mai mulți medici din cadrul unității, mai exact un medic anestezist, un medic cu dublă specializare în medicina internă și medicina de urgență, dar și doi medici de familie din cadrul spitalului, care au absolvit cursul de asistență medicală în medicina de urgență prespitalicească, organizat de Ministerul Sănătății.
    Toți cei care au diferite urgențe medicale, fie asigurați sau neasigurați, se pot prezenta la CPU al Spitalului Militar. De asemenea, spitalul dispune și de două linii de gardă pe specialitățile chirurgie generală și medicină internă.

Ambulanță dotată cu aparatură performantă

    Spitalul Militar din Focșani dispune și de o ambulanță de tip C, dotată cu aparatură performantă, destinată intervenției medicale de urgență, care implică operațiuni de reanimare și terapie intensivă. Ambulanța a fost repartizată anul trecut, cu sprijinul reprezentanților Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Purtătorul de cuvânt al unității, locotenent colonel Sorin Ivan, ne-a precizat că, momentan, autosanitara va deservi unitățile militare din Vrancea, Bacău și Buzău, iar pe ea va lucra un echipaj medical alcătuit din medic și asistenți medicali din cadrul CPU al Spitalului. „Spitalul a fost dotat cu o ambulanță de tip C, care într-o primă etapă va deservi unitățile militare din zona de responsabilitate, Vrancea, Buzău și Bacău. Deocamdată, principala misiune a autosanitarei este deservirea din punct de vedere al asistenței medicale a acestor unități. Echipajul medical care va lucra pe această autosanitară va fi format din medic și asistenți medicali din cadrul Compartimentului de Primire Urgențe”, a adăugat locotenent colonel Sorin Ivan.
    Până în prezent, autosanitara nu a fost folosită la nicio intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?