Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Judecătorii vrânceni au cerut revocarea unor membri ai CSM


   Judecătorii vrânceni, membri ai Asociației Magistraților din România (AMR), consideră că procedura de alegere a noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este discutabilă. Ei au mandatat-o pe președinta AMR Vrancea să ceară revocarea unor membri ai CSM, care nu și-au făcut treaba. Ieri au avut loc discuții între membrii vrânceni ai AMR, urmând ca astăzi să aibă loc, la București, Consiliul Director al Asociației.
   Președinta AMR Vrancea, judecătoarea Mariana Croitoru, a fost mandatată de colegii săi să discute în cadrul ședinței Consiliului Director nu numai despre procedura prin care un procuror a ajuns la cârma CSM, ci și despre Legea de Organizare a instituției care ar trebui să garanteze independența justiției. „Vom discuta și despre revocarea unor membri CSM și avem mandat să solicităm convocarea Adunărilor Generale la instanțe, în acest sens”, a precizat judecătoarea Mariana Croitoru.
Astăzi, Consiliul Director al AMR se va întruni pentru a lua în discuție nemulțumirile magistraților legate de alegerile din CSM.
   Nu doar membrii AMR și-au exprimat nemulțumirea privind modul în care au fost organizate alegerile din cadrul CSM, în data de 4 ianuarie, când procurorul Oana Andrea Schmidt-Hăineală a devenit președinte al CSM, ci și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR). „Uniunea Națională a Judecătorilor din România își exprimă indignarea față de modul netransparent și total neprofesionist în care au decurs alegerile pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii în data de 4 ianuarie 2013. (…) Judecătorii așteaptă ca decența în care își desfășoară activitatea să se reflecte și la nivelul celor de la vârful sistemului, însă teatrul la care au fost nevoiți să asiste public este departe de orice deziderat de transparență și respon-sabilitate față de sistem. Judecătorii nu acceptă să fie reprezentați de un președinte al Consiliului Superior al Magistraturii ales în astfel de condiții”, se arată într-un comunicat al UNJR.
   Prin același document, UNJR a solicitat judecătorilor să își exprime voința în cadrul Adunărilor Generale și „își exprimă sprijinul pentru toate acțiunile judecătorilor ce se preconizează în viitorul apropiat, care vizează apărarea statutului și a independenței lor și cenzurarea modului în care unii membri CSM își exercită mandatul”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?