Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Jaf de un milion de euro la un magazin Apple din Paris


   Patru bărbați mascați și înarmați au pătruns într-un magazin Apple din centrul Parisului în ajunul Anului Nou și au furat bunuri a căror valoare a fost estimată la un milion de euro, relatează BBC News Online. Hoții au pătruns în magazinul Apple din spatele Operei din Paris luni, în jurul orei 21.00 (22.00 ora României), la trei ore după închiderea acestuia. Poliția nu a confirmat valoarea bunurilor furate, de hoții care au fugit cu o furgonetă. „În timp ce majoritatea polițiștilor erau ocupați să supravegheze Champs Elysees, hoții au profitat de această oportunitate”, a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului polițiștilor, Unsa.
   Furtul intervine în timp ce la New York, interesul infractorilor pentru produsele Apple a determinat o creștere a infracțiunilor stradale. Potrivit poliției din New York, 3.890 de produse Apple au fost furate în 2012.
   Potrivit Poliției Metropolitane, infractorii din Londra sunt din ce în ce mai interesați de bunurile ușor de sustras. „În general, cu cât plătești mai mult pentru un gadget, cu atât interesul din partea hoților stradali va fi mai mare”, a declarat un purtător de cuvânt. Poliția a remarcat, de asemenea, o schimbare în profilul victimelor, hoții fiind mai puțin atrași să fure bani și mai interesați de telefoane, care sunt „ușor de vândut la mâna a doua”.

Apple testează un nou iPhone

   Apple a început testele pentru un nou iPhone și pentru următoarea versiune a sistemului de operare, iOS 7, potrivit portalului The Next Web, citat de cotidianul New York Times. Dezvoltatorii de aplicații au găsit în bazele de date privind utilizarea aplicațiilor referiri la un cod de identificare pentru un nou iPhone, iPhone 6.1, care rulează sistem de operare iOS 7, potrivit portalului. iPhone 5 are codurile de identificare iPhone 5.1 și iPhone 5.2 și rulează sistemul de operare iOS 6, ultimul lansat de Apple.
   Informațiile înregistrate privind noile coduri de identificare provin de la o adresă de internet din campusul Apple din Cupertino, California, sugerând că inginerii companiei testează compatibilitatea noului iPhone cu aplicațiile cu un număr mare de utilizatori. „Chiar dacă datele de identificare ale sistemului de operare și dispozitivului pot fi falsificate, adresa IP care conduce la campusul din Cupertino al Apple ne face să credem că nu este un astfel de caz”, scrie The Next Web. Apple a lansat iPhone 5 în luna septembrie, iar potrivit informațiilor apărute în presă noul iPhone ar urma să intre pe piață la mijlocul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?