Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Poliţiştii şi jandarmii, la datorie de Revelion


   Pentru un Revelion în siguranță, în perioada 29 decembrie 2012-2 ianuarie 2013 activitățile de menținere a ordinii și siguranței publice vor fi realizate, zilnic, de 249 de polițiști. Polițiștii au în vedere manifestările publice, preconizate a se desfășura în această perioadă, inclusiv cele din Piața Unirii din Focșani, precum și fluența traficului rutier. Ei vor fi la datorie, pregătiți să acționeze pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea cetățenilor.
   Åžeful Poliției municipiului Focșani, comisarul șef Gicu Avasiloaie, ne-a precizat că polițiștii și jandarmii nu vor fi prezenți doar în Piața Unirii, ci și în toate zonele în care ar putea fi comise infracțiuni. Acesta îi sfătuiește pe cetățenii care au probleme să se adreseze poliției prin intermediul numărului unic de urgență 112. De asemenea, se pot adresa direct membrilor patrulelor de poliție, pentru a sesiza faptele de natură penală sau contravențională.
   „Polițiștii focșăneni împreună cu jandarmii vor asigura ordinea și liniștea publică în municipiul Focșani. Pe timpul petrecerii de Revelion din Piața Unirii, sunt efective din cadrul tuturor formațiunilor, respectiv Ordine Publică, Investigații Criminale, Poliție Rutieră, dar și din cadrul altor structuri. Totodată, la nivelul municipiului Focșani vor fi asigurate dispozitive de patrulare, în sistem integrat, în toate zonele pretabile comiterii de infracțiuni, atât prin patrulări cu autoturismele din dotare cât și pedestre, fiind desfășurate toate activitățile din competența poliției. Având în vedere condițiile de vizibilitate scăzută din cauza ceții, cât și pentru creșterea vizibilității efectivelor de poliție, patrulele auto vor avea sistemele de avertizare luminoase pornite. Cetățenii se pot adresa poliției prin intermediul numărului unic de urgență 112 și direct patrulelor din teren, pentru sesizarea oricăror fapte de natură contravențională sau penală”, a explicat comisarul șef Avasiloaie.
   De asemenea, în aceeași perioadă efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea vor asigura măsuri de ordine publică în stațiunile montane Soveja și Lepșa, unde se așteaptă un număr mare de turiști, pentru petrecerea Revelionului 2013. Jandarmii vor fi prezenți și în Piața Unirii din municipiul Focșani, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la spectacolul organizat la trecerea dintre ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?