Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Incendiu la Școala din Ivăncești; au fost salvate cataloagele și documentele unității

Școala din satul Ivăncești, comuna Bolotești, a fost afectată de un incendiu, ieri, care a cuprins acoperișul unității de învățământ. Focul a izbucnit după-amiază, când nu mai era nimeni în unitate. La fața locului a intervenit Stația de Pompieri Vidra cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, iar în sprijinul acestora s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime de la Detașamentul de Pompieri Focșani.

Potrivit informațiilor furnizate de primarul comunei, Fănică Popa, flăcările au afectat acoperișul clădirii și tavanele. ”Au fost afectate acoperișul și tavanele. Mâine dimineață (azi-n.r.) o să avem întâlnire cu conducerea școlii și vom vedea cum vor decurge lucrurile în continuare. Până atunci, copiii vor merge mâine dimineață (azi-n.r) în grădiniță. Acolo avem disponibilă o sală de clasă, în școală erau două săli, așa că o clasă va învăța dimineața și una după amiază”, a declarat, pentru Monitorul de Vrancea, primarul Fănică Popa. Acesta ne-a mai spus că se va trece imediat la reparația clădirii astfel încât elevii să poată reveni în unitate, la programul normal, în cel mai scurt timp.

În școala din satul Ivăncești învață 25 de copii, în două săli de clasă. De astăzi, ei își vor desfășura activitatea în clădirea grădiniței, care este situată în imediata vecinătate a școlii cuprinse de flăcări. Relocarea copiilor în grădiniță este făcută pentru o perioadă determinată de timp, respectiv pe parcursul derulării lucrărilor de reparație.

La Ivăncești a fost ieri și inspectorul școlar general adjunct, profesorul Aurel Șelaru. Acesta ne-a precizat că au fost salvate documentele unității de învățământ. ”Împreună cu autoritățile locale se va căuta cea mai bună soluție pentru copii. Soluția de urgență găsită este relocarea celor 25 de elevi în incinta grădiniței. Important este că au fost scoase din clădire cataloagele și toate documentele școlare existente în interior”, ne-a spus inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru.

Aseară, reprezentanții ISU au transmis că, cel mai probabil, acoperișul școlii a luat foc după ce cineva a făcut foc în aer liber, de la care s-au propagat scântei la acoperiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?