Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrancea, pe primul loc în ceea ce priveşte infracţiunile silvice constatate


   Vrancea se situează pe primul loc în ceea ce privește infracțiunile silvice constatate în perioada premergătoare Crăciunului. Polițiștii din întreaga țară au constatat 470 de infracțiuni, au aplicat peste 2.700 sancțiuni contravenționale și au confiscat peste 11.700 pomi de Crăciun, în valoare de 1,1 milioane de lei. Verificările au fost derulate în perioada 15-24 decembrie. Cele mai multe infracțiuni silvice au fost constatate în Vrancea, respectiv 47. În ceea ce privește materialul lemnos confiscat, cantitățile cele mai mari au fost confiscate în: Maramureș, Bacău, Suceava, Vrancea, cu 278 metri cubi de material lemnos confiscat, și Arad.
   Pe 15 noiembrie a fost pusă în aplicare Dispoziția privind intensificarea activităților desfășurate de structurile cu atribuții în domeniul prevenirii și comba-terii faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase și a „Pomilor de Crăciun”, aprobată de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, a Direcției Generale Păduri și a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, pentru perioada 15 noiembrie – 24 decembrie 2012.
   În acest sens, ofițerii Serviciului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică – IGPR și polițiștii cu atribuțiuni în acest domeniu din cadrul inspectoratelor județene de poliție, în colaborare cu specialiști silvici au acționat în zonele și pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere și pe cele publice, în zonele împădurite cu rășinoase și în piețe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din acest domeniu, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?