Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: „Cuziştii“ au împărţit daruri copiilor cu nevoi speciale


   Elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani au demonstrat că sunt generoși, iar în prag de Crăciun au oferit daruri copiilor sărmani. Înainte de vacanță a avut loc un spectacol, intitulat „Sărbători în familie”, organizat de o parte dintre elevii „cuziști” și dedicat colegilor, profesorilor, tinerilor infestați cu virusul imuno-deficitar de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești. Unul dintre momentele cele mai emoționante ale spectacolului a fost chiar întâlnirea elevilor cu prietenii lor de la Centrul din Golești. Această legătură de suflet s-a născut acum 7 ani, odată cu proiectul „A doua șansă pentru viață”, coordonat de profesoara Teodora Bentz. 
   De asemenea, tot în prag de sărbători, „cuziștii” voluntari ai grupului „Impact” au mers în vizită încărcați cu daruri și cu gânduri bune la copiii aflați în grija centrelor din Mihălceni și Măicănești, cu ocazia celei de-a II-a ediții a proiectului „Sărbători și pentru ei!”. Este al doilea an când voluntarii, coordonați de inițiatoarea proiectului, eleva Andreea Petrea, de la clasa a IX-a, au oferit celor 160 de copii cadouri, haine, jucării, cărți, dulciuri și rechizite. În atmosfera colindelor, în jurul bradului împodobit, copiii din aceste centre au găsit în voluntarii cu suflet mare din cadrul clubului „IMPACT CNC” o a doua familie.
   Alături de elevi, coordonați la nivel național de Asociația „Noi Orizonturi”, iar la nivel local de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă „Focul viu”, au fost și elevii de la Åžcoala „Ion Basgan” și Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, care au dăruit din puținul lor acestor copii, daruri de Crăciun. Activitatea clubului pentru acest proiect a fost supravegheată de profesoara Loredana Diac, iar profesoara Claudia Dobroiu i-a însoțit pe voluntari în deplasarea lor la centrele din Măicănești și Mihălceni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?