Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Alin George Moldoveanu, cel mai bun sportiv de la Omega Tehnoton Iaşi


   Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași a prezentat ieri clasamentele celor mai valoroși performeri ai județului în acest an, la cele două secțiuni, sporturi olimpice și neolimpice. Ierarhiile, susțin realizatorii topurilor, au rezultat în urma evaluării rezultatelor transmise oficial de cluburi și în baza sistemului de atribuire a punctelor elaborat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret.
   Topul disciplinelor olimpice a trebuit să înțelegem că este deschis de Alin Moldoveanu (CS Omega Tehnoton-Dinamo București -antrenor Sorin Babii), campion olimpic la Londra la pușcă aer comprimat 10 m și clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial în aceeași probă. Abia după nominalizarea performanței cu totul deosebită a trăgătorului lansat la Focșani începe clasamentul propriu-zis, unde podiumul este ocupat de alți trei sportivi care au reprezentat Iașul la Jocurile Olimpice de vară. „Din moment ce am încheiat cu o medalie de aur la JO 2012 putem spune că a fost un an foarte bun, ne-a ieșit rezultatul pe care ni l-am propus. Sigur, nu ne-am propus medalie de aur la Olimpiadă, ci o intrare în finală, iar dacă a ieșit locul întâi suntem cu atât mai mulțumiți. La neîmpliniri, îmi pare rău că nu am putut aloca mai multe fonduri pentru copii, juniori, pentru că sunt foarte frumoase rezultatele de la Olimpiadă, dar ne gândim și la viitor. Sper ca în 2013 să putem avea mai multă grijă pentru juniorii care promit și avem câțiva talentați”, a declarat Sorin Babii.
   Succesul lui Moldoveanu, legitimat la CS Omega Tehnoton Iași (unde este susținut de omul de afaceri Maricel Popa)-Dinamo București, a atras atenția publicului asupra acestui sport, dar cu timpul interesul s-a estompat, așa cum s-a mai întâmplat și după alte Olimpiade. „Am simțit o mai mare atenție din partea media, iar după Olimpiadă a fost o perioadă în care mulți părinți și copii au venit la poligoane, cu dorința de a trage, de a practica tirul. Unii dintre ei au rămas, a existat un fel de emulație, însă eu știu cum stau lucrurile, încet-încet o să se estompeze. Însă noi o să insistăm și o să cerem cluburilor să facă selecții cât mai ample, fiindcă durerea noastră e la baza piramidei. Sunt multe oportunități pe care copiii din ziua de azi le au și se duc tot mai puțini către sport, iar noi trebuie să găsim modalitățile de a-i atrage”, a adăugat Babii.

Propus să poarte drapelul la Rio

   Alin Moldoveanu a fost propus de managerul clubului ieșean, Maricel Popa, să poarte drapelul delegației României la viitoarea Olimpiadă, cea de la Rio. „Am trăit niște momente fantastice la Londra. Adrenalina a atins cote maxime. M-am bucurat de această medalie de parcă luasem la facultate sau mi se născuse un copil! Nu știu dacă vreun sportiv legitimat la un club ieșean va mai reuși așa ceva de-acum încolo. Îmi doresc foarte mult ca, la următoarele Jocuri Olimpice, drapelul României să fie purtat de un sportiv care să reprezinte Iașul. Åži, de ce nu, acesta să fie chiar Alin Moldoveanu”, a spus Maricel Popa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?