Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: STARE DE ALERTĂ în Focşani!


   Primarul Decebal Bacinschi a dispus ieri instaurarea stării de alertă în municipiul Focșani ca urmare a ninsorilor abundente și a codului portocaliu de viscol, valabil până aseară la ora 19.00, dar și a codului galben de ninsori, în vigoare până la ora 2.00 în noaptea de joi spre vineri.
   Măsura a fost luată în urma întrunirii Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Practic, starea de alertă presupune o mobilizare generală a tuturor forțelor și resurselor umane și materiale pentru înlăturarea efectelor viscolului. „În urma convocării Comitetului Local pentru Situații de Urgență, am declarat stare de alertă în Focșani. Este, practic, o situație de atențiune, pentru a putea lua toate măsurile necesare pentru ca transportul în comun să se desfășoare normal și utilitățile să fie asigurate. Nu vrem să avem probleme, vrem să putem scoate toate utilajele în teren și să acționăm pentru curățarea orașului de zăpadă”, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.
   Acesta a precizat că starea de alertă nu afectează direct cetățenii în niciun fel și nu presupune vreun fel de restricții în ceea ce privește intrarea și ieșirea din oraș. De asemenea, nici unitățile de învățământ din oraș nu vor fi închise. Starea de alertă va fi valabilă pe toată perioada codului galben de ninsori.   
   Ieri, în municipiul Focșani acționau 30 de utilaje de deszăpezire. Starea de alertă permite autorităților locale să recurgă la aducerea în oraș și a altor utilaje, pentru stabilirea stării de normalitate.

Aveți strada înzăpezită? Sunați la 0237/231.103

   În Focșani, ieri au acționat aproximativ 30 de utilaje de deszăpezire din care 10 aparțin Direcției de Dezvoltare, iar alte 20 au fost închiriate de către reprezentanții Primăriei. Tot ieri, erau așteptate în Focșani alte două buldo-excavatoare pe care le-a achiziționat Direcția de Dezvoltare. „Se acționează în tot orașul. Toate utilajele au fost împărțite astfel încât să se lucreze în fiecare cartier în parte și până dimineață (astăzi n.r.) tot orașul va fi curat”, ne-a declarat viceprimarul orașului Focșani, Gabriel Necula, care coordona aseară intervențiile utilajelor de deszăpezire.  Mai greu se intervine pe străzile din interiorul cartierelor unde, din cauza mașinilor parcate pe marginea străzilor, utilajele de deszăpezire nu au loc. În cadrul Direcției de Dezvoltare s-a făcut și un comandament care asigură permanența, unde cetățenii pot suna dacă întâmpină probleme din cauza zăpezii. Este vorba despre numărul de telefon 0237.231.103 la care răspunde non stop un angajat al Primăriei Municipiului Focșani, care centralizează toate problemele cu zăpada din oraș și coordonează activitatea utilajelor de deszăpezire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?