Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Tradiţii şi obiecte tradiţionale, prezentate la Colegiul Auto


   Elevii Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani au readus în atenție frumoasele tradiții românești specifice sărbătorilor de iarnă, în cadrul proiectului „Să nu uităm de tradiții”, ce a debutat ieri cu activitatea „Crăciunul pe meleagurile noastre”. În colaborare cu elevii Åžcolii „Dimitrie Gusti” din Nereju, elevii au prezentat creații literare, dar și exponate tradiționale, originalitatea fiind elementul care a contat cel mai mult în evaluarea lucrărilor.
   Elevii unității de învățământ din Nereju nu au putut fi prezenți la Focșani din cauza condițiilor meteo total nefavorabile, dar creațiile lor au fost prezentate de profesoara Luminița Nistoroiu. La final, s-a acordat premiul I pentru cel mai bun eseu lui Dragoș Cristian Păucă, elev în clasa a VIII-a la Åžcoala din Nereju, și lui Claudiu Nagâț, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Focșani. Coordonatorii activității sunt profesorii Mihaela Zară, Åžtefana Ifrim, bibliotecara Andreea Voineag și profesoara Cătălina Lupu.
   Urmează acum ca la primăvară, în apropierea sărbătorilor Pascale, elevii din Nereju să vină la Focșani pentru a continua acest proiect de promovare a tradițiilor românești. Cele mai interesante podoabe tradiționale confecționate de elevi au fost expuse în holul Colegiului Auto. „Prin această activitate, dorim să promovăm tradițiile din mediul rural în mediul urban. Este un parteneriat între școala din Nereju și Căminul Cultural de acolo, iar elevii din Ansamblul «Chipărușul» urmau să vină la noi, dar din cauza condițiilor nefavorabile ei nu s-au putut deplasa la Focșani. Vom continua parteneriatul în semestrul al II-lea, la Paște, când îi așteptăm la noi”, a spus profesoara Mihaela Zară.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?