Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Şcolile pot solicita schimbarea denumirilor până pe 4 ianuarie


   Åžcolile din întreg județul Vrancea pot solicita schimbarea denumirilor până pe 4 ianuarie 2013. Pentru a putea face acest lucru, directorii unităților de învățământ trebuie să întocmească un dosar, care să cuprindă toate documentele prevăzute de ordinul 3283 al Ministerului Educației, pe care să-l depună la Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea.
   Dosarul va fi analizat în cadrul Consiliului de Administrație al ISJ, urmând a fi validat sau nu. „Până la acest moment, avem depuse la ISJ un număr de 4 solicitări privind schimbarea numelui unităților de învățământ. În cadrul ședinței Consi-liului de Administrație am discutat prevederile Ordinului 3283 al Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului, din 17 februarie 2012. Directorii care doresc schimbarea numelui școlii trebuie să depună un dosar care să respecte toate procedurile din ordin până pe 4 ianuarie 2013”, a spus Luminița Balaban, inspector școlar general adjunct.
   Potrivit ordinului Ministerului Educației, „modificările denumirilor unităților de învățământ de stat și particular se realizează de către autoritățile administrației publice locale, de regulă, anterior solicitării avizului conform al inspectoratului școlar privind organizarea rețelei școlare. Pentru anul școlar 2012-2013, modificările denumirilor unităților de învățământ de stat și particular se realizează de către autoritățile administrației publice locale, județene, după intrarea în vigoare a prevederilor prezentei proceduri. În localitățile în care există și minorități naționale, se asigură, potrivit solicitărilor organizației minorităților naționale, atribuiri de denumiri-nume proprii pentru unitățile de învățământ și structurile subordonate acestora, în raport cu ponderea minorității respective și cu respectarea procedurii. Denumirile, nume proprii propuse, se vor baza pe tradițiile culturale și istorice ale minorității în cauză”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?