Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Diversitatea socială şi discriminarea, dezbătute de reprezentanţii Asociaţiei „Rom Pentru Rom”


   Diversitatea socială și discriminarea au constituit temele de discuție ale seminarului găzduit, zilele trecute, de Asociația „Rom Pentru Rom” din Panciu și intitulat „Strategii educative pentru a valoriza diversitatea culturală și combaterea discriminării”. Acesta a fost susținut de profesoara Diana Sorina Ureche, de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și a făcut parte din proiectul „Cunoștințele anulează prejudecățile”, cofinanțat de Agenția Națională pentru Romi.
   La eveniment au participat, alături de educatorii și voluntarii Asociației, reprezentanți ai Liceului Tehnologic și ai Poliției de Proximitate din Panciu. Discuțiile au avut ca punct de plecare principiile și preferințele care îi caracterizează pe invitați în viața de zi cu zi. Pe baza răspunsurilor primite, Diana Ureche a arătat în ce măsură toate aceste preferințe pot conduce la anumite forme de discriminare, printre care cea etnică, de pregătire, vârstă, rasă sau de limbă. Aceasta a explicat, apoi, din punct de vedere psiho-sociologic, noțiunea de discriminare, a trecut în revistă atitudinile-surse și efectele ei, precum și teorii despre discriminare, cunoscute în psihologie, sociologie și științe politice. Diana Ureche nu a uitat să evidențieze rolul Consiliului Național de Combatere a Discriminării, în ce constă activitatea acestuia și care sunt principalele prevederi cuprinse în Ordonanța 37/2000, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.
   Partea a doua a seminarului a constat  într-un modul practic ce a cuprins aplicații, exerciții, teme de dezbătut, jocuri interactive și de rol, precum și vizionarea unor spoturi publicitare în domeniu.
Evenimentul a fost ultimul din seria celor trei seminarii incluse în proiectul derulat de „Rom Pentru Rom”. Acesta se va fina-liza pe data de 20 decembrie, cu un schimb de experiență între personalul educativ implicat în proiect și o prezentare a rezultatelor acestuia. Tot atunci, vor fi înmânate tuturor celor prezenți la seminarii diplome de participare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?