Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Doar 31 de locuri de muncă pentru şomerii Vrancei


   Åžansele de angajare ale șomerilor din județul nostru sunt mici, dacă luăm în considerare lista locurilor de muncă vacante dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea. Aceștia au la dispoziție doar 31 de posturi, aproape toate fiind pentru operatori confecționeri industriali îmbrăcăminte din țesături, tricotaje și muncitori necalificați în industria confecțiilor. În rest, mai sunt oferite două locuri șoferilor de autoturisme și camionete și alte trei celor de meserie agent de intervenție pază și ordine.
   Drept urmare, șomerii se pot orienta mai bine către obținerea unui contract de muncă peste hotare, oferta angajatorilor din țările Comunității Economice Europene fiind mult mai generoasă. Astfel, în Danemarca se pot angaja 100 de lucrători în ferme și 60 culegători de mazăre. În Slovacia sunt disponibile zece locuri de muncă pentru tâmplari, în Slovenia se caută doctor ortopedie și medic specialist psihiatrie, în Irlanda un inginer chimist, iar în Norvegia operator CNC, zece mecanici auto, ingineri căi ferate, un inginer structural și doi lucrători agricoli pentru ferme vaci. Cine știe ungurește, se poate angaja în Ungaria ca și casier valută, în timp ce în Finlanda are șanse de încadrare un operator CNC. Nu în ultimul rând, angajatori din Polonia oferă șapte posturi pentru cei de profesie consultant monitorizare.
    Informații suplimentare privind ocuparea unuia dintre posturile amintite se pot obține de la consilierul EURES Mircea Nedelcu, de la AJOFM Vrancea, telefon 0237.230.186 și 0237.617.964, precum și de la inspectorul Melania Bălescu, din cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la aceleași numere de telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?