Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: „Şcoala de azi la răscruce de valori, interese şi decizii“


   Åžcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani a găzduit, la Centrul de Documentare și Informare, acțiunea „Åžcoala de azi la răscruce de valori, interese și decizii”. Dezbaterea a făcut parte din proiectul educațional „Åžcoala realității pe aripile timpului”, promovat prin parteneriat între școală și familie în anul școlar 2012-2013.
   Elevii clasei a VII-a C, împreună cu părinții lor, au participat la o diseminare cu tema „Agresivitatea și timiditatea-resorturi comportamentale extreme în școală, familie și societate”, din dorința de a înțelege mai bine cauzele și efectele formelor de manifestare ale violenței, care acaparează tot mai mulți tineri. La rândul lor, părinții au primit „Mini-ghidul părinților”, un pliant tematic realizat de psihologul școlii, Claudia Ciubotaru, pentru a se informa cu privire la caracteristicile și esența familiei.
   Profesoara Liliana Nițu a precizat că familia are un rol decisiv în formarea concepțiilor despre lume și viață în rândul copiilor. Cu toții au fost de acord că terapiile ocupaționale și recreaționale adecvate îi pot ține pe copii departe de manifestările deviante care reflectă bariere de comunicare socială datorate frustrărilor, carențelor afective, nedreptăților și marginalizării.
   Elevii prezenți la discuții au propus ca în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, din perioada 1-5 aprilie 2013, activitățile să fie organizate sub formă de ateliere și cluburi, în fiecare zi a săptămânii pe câte o temă, respectiv despre sănătate și sport, mediu, cultură și științe, orientare școlară și profesională, voluntariat-umanitar și documentare științifică și ecologică prin excursii tematice. „Apreciem și ne bucură să constatăm că sunt mulți părinți care doresc să fie implicați în viața școlii. Acest lucru este foarte important în perioada formării identității de sine a copiilor lor și vor să ne sprijine pentru responsabilizarea acestora în acțiuni care să-i facă mai buni, mai toleranți și mai puternici în drumul lor spre realizarea personală și profesională”, a spus profesorul coordonator Marlena Boldeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?