Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

11 deţinuţi s-au calificat în meseria de bucătar


   11 deținuți din Penitenciarul Focșani s-au calificat în meseria de bucătar. În perioada 2 iulie – 12 decembrie, Penitenciarul Focșani, în colaborare cu Fundația Åžcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie, filiala Vrancea, a organizat cursul de calificare în meseria de bucătar pentru persoane private de libertate aflate în custodie.
   Ieri, 11 deținuți din Penitenciarul Focșani au susținut examenul de absolvire, organizat la finalul cursului de calificare. Evaluarea s-a materializat printr-o verificare scrisă și una practică a absolvenților, fiind decla-rați admiși toți participanții.
   Persoanele private de libertate care au absolvit acest curs vor beneficia de reducerea pedepselor cu 30 de zile și 40 de credite folositoare la acordarea recompenselor. „Scopul acti-vităților recuperative organizate în mediul penitenciar este acela de a oferi servicii de suport, dezvoltate împreună cu partenerii sociali tradiționali, în vederea facilitării accesului și menținerii pe piața muncii a persoanelor private de libertate din penitenciare”, a explicat subcomisarul Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?