Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Chiriaşii de la ANL vor să îşi închidă balcoanele


   Un grup de locatari din blocul ANL de pe strada Aleea Parc nr. 9 a venit luni la audiențele susținute de primarul Decebal Bacinschi pentru a-i prezenta mai multe probleme cu care se confruntă chiriașii din aceste blocuri administrate de Primăria Focșani. Oamenii doresc ca Primăria să le aprobe închiderea  balcoanelor cu tâmplărie tip termopan, întrucât din cauza ploilor și a zăpezii atât tencuielile cât și tâmplăria actuală din lemn s-au degradat atât de mult încât apa le intră în apartamente. „Locuințele au început să se degradeze. În balcon, tencuiala a căzut. Toți vecinii am stat cu pătura în geam, ca să nu intre apa și zăpada în casă, tâmplăria, fiind din lemn, s-a degradat. Balcoanele au fost toată iarna pline de zăpadă. Noi ne închidem balcoanele pe cheltuiala noastră, numai să ne dați acordul”, au spus locatarii de la ANL.
   Până în prezent, Primăria Focșani nu și-a dat acordul pentru închiderea balcoanelor de la locuințele ANL, deși au fost mai multe cereri în acest sens. Primarul Decebal Bacinschi a spus că doar în condițiile în care locatarii vin cu un proiect prin care să se respecte o imagine de ansamblu unică la nivelul tuturor blocurilor ANL s-ar putea da acest acord. „Fațada blocurilor trebuie să își mențină o anumită linie, trebuie să respectați anumite impuneri, să fie o imagine unică”, le-a spus primarul Decebal Bacinschi. Acesta i-a sfătuit să adreseze Primăriei Focșani o cerere în acest sens, iar municipalitatea urmează să răspundă că este de acord, în anumite condiții.
   O  altă problemă ridicată de chiriașii ANL de pe Aleea Parc este cea privind racordarea blocului la conducta de gaze. Edilul le-a răspuns că în luna decembrie vor începe lucrările pentru racordarea la gaze, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local. În scurt timp, în lunile ianuarie-februarie, chiriașii vor renunța la butelii.
   Oamenii s-au plâns și de faptul că este spartă conducta de apă rece la intrarea în  bloc și că toate pierderile sunt contorizate de apometru și li se facturează. Primarul a dispus ca la fața locului să se deplaseze o echipă de la CUP, care să remedieze avaria.
   Åži în ceea ce privește facturarea apei calde, locatarii au o nemulțumire, spunând că deși au apometre, acestea nu sunt luate în considerare, întrucât nu toți vecinii de pe scară au instalate apometre și ei plătesc și pentru alții. Bacinschi a recomandat să fie stabilit un responsabil la nivelul fiecărei scări, care să țină legătura cu Primăria în toate problemele ivite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?