Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

VIDEO şi GALERIE FOTO: Copiii s-au distrat într-un orăşel doar al lor


  

 

   Peste 800 de copii de toate vârstele au avut prilejul să viziteze ieri un oraș în miniatură creat în Piața Unirii special pentru ei și pentru a-i ajuta să cunoască mai bine instituțiile publice, rolul acestora și cum pot apela la sprijin în caz de nevoie. Turul copiilor în orașul imaginar a debutat după tăierea panglicii oficiale de către viceprimarul Bogdan Matișan care l-a avut alături pe inițiatorul proiectului „Orășelul Copiilor”, Bogdan Platon, reprezentant al Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie.
   Pentru început, toți copiii au fost invitați la biroul de Evidență a Populației unde au primit pașaportul de vizitator. Apoi rând pe rând, copiii au făcut un popas la primărie, apoi la poștă , la Agenția de Protecția Mediului sau Direcția Generală a Protecției Copilului. Vedetele orășelului au fost cei trei câini polițiști care s-au lăsat mângâiați de copii. De asemenea, micuții au văzut cum funcționează un spital, dar și cum se desfășoară o zi de muncă pentru pompieri sau medicii Serviciului de Ambulanță.
   Toți reprezentanții acestor instituții au stat la dispoziția copiilor cu sfaturi și lucruri inedite pe care le-au povestit pentru a se face cunoscuți într-o altă ipostază decât cea obișnuită.
   Nu au lipsit nici echipajele de poliție. Copiii au putut admira o mașină de intervenție și s-au împrietenit cu polițiștii de la care au primit sfaturi, pliante cu mesaje de prevenire, dar și brelocuri cu însemnele Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea. Interesant a fost că micuții, oaspeți în acest orășel, au primit puncte de la fiecare instituție pe care au vizitat-o, puncte pe care le-au prezentat apoi la „Bancă” în schimbul acestora fiind premiați. Periplul micuților prin orășelul copiilor s-a încheiat la Primărie unde au fost răsplătiți cu diplome. Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, reprezentanții instituțiilor partenere i-au îmbiat pe copii cu dulciuri, activități distractive sau jocuri.
   Proiectul „Orășelul Copiilor” a fost lansat în Focșani la inițiativa Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie cu sprijin din partea Primăriei Municipiului Focșani, a Direcției Județene pentru Sport și Tineret și a Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. După terminarea programului inițiatorul acestui proiect s-a declarat bucuros de reușita activităților din cadrul proiectului „Orășelul copiilor – Orașul altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?