Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Lemn transportat cu aviz fals


   Un bărbat de 42 de ani, din Mera, va răspunde în fața judecătorilor pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Dumitru T. este acuzat că ar fi determinat o persoană să-i elibereze un aviz de însoțire a unei cantități de material lemnos, deși între cei doi nu existase relații de afaceri.
   Inculpatul a fost depistat de polițiști transportând lemn, prezentându-le oamenilor legii avizul fals. În rechizitoriul pe care procurorii l-au întocmit pe numele lui Dumitru T. se arată că pe 11 iulie, acesta a mers la martor și i-a cerut să-i elibereze un aviz de însoțire a mărfii pentru o cantitate de 8 metri cubi. Actele au fost întocmite, dar inculpatul nu a mai ridicat și marfa.
   În aceeași zi, Dumitru ar fi mers la Vârteșcoiu, de unde a achiziționat 13, apoi 4 metri steri de lemn. În timp ce transporta materialul lemnos pe un drum comunal, a fost surprins de un echipaj al poliției. Potrivit anchetatorilor, omul a oprit mașina și a abandonat-o. S-a prezentat abia a doua zi la poliție și a prezentat avizul pentru cei 8 metri cubi pe care nu îi cumpărase. Cum cantitățile de material lemnos nu coincideau, iar cel care a eliberat avizul a povestit cum au stat lucrurile, Dumitru s-a ales cu dosar penal. 
   Potrivit rechizitoriului, acestuia i s-a pus în vedere să nu vândă materialul lemnos găsit în mașina sa, lucru de care nu a ținut cont. În fața anchetatorilor, învinuitul nu a recunoscut faptele.
Procurorii au finalizat urmărirea penală în acest caz prin trimiterea în judecată a lui Dumitru T.. Dosarul va fi soluționat la Judecătoria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?