Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Vrânceanul Alin Moldoveanu, sportivul anului la Dinamo Bucureşti


   Campionul olimpic de la Londra la tir sportiv, focșăneanul Alin Moldoveanu, a fost desemnat sportivul anului 2012 al Clubului Sportiv Dinamo București, el primind în acest sens o distincție din partea ministrului Administrației și Internelor, Mircea Dușa. La premierea care a avut loc la sediul MAI, au mai fost recompensați Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar (toate trei de la gimnastică), Corina Căprioriu și antrenorul său Florin Bercean (judo), echipa de sabie formată din Rareș Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Gelu Zalomir și antrenorul Mihai Covaliu, canotoarele Ioana Rotaru, Camelia Lupașcu, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Viorica Susanu, Georgeta Andrunache și Talida Gdoiu, precum și antrenorul Mircea Roman.
   La finalul festivității de premiere, Mircea Dușa a primit din partea CS Dinamo un tricou de la Jocurile Olimpice de la Londra pe care se aflau semnăturile tuturor sportivilor și antrenorilor dinamoviști care au participat la competiția din această vară. „Desemnarea ca sportivul anului a fost ca un bonus, nu asta a fost ținta”, a declarat Alin Moldoveanu.

Locul I la Iași

    În week-end, Alin Moldoveanu a participat la etapa a treia a Campionatului Național de tir sportiv, întrecere care a avut loc la Iași. Sportivul legitimat la CS Dinamo București – Omega Tehnoton Iași a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de pușcă aer comprimat, 60 focuri, după ce a acumulat 592 de puncte. Sportivul este invitat de onoare la „Gala Sportului vrâncean”, festivitate de premiere care va avea loc miercuri, 19 decembrie, la ora 17.30, la Cinematograful Balada din Focșani.
   Organizatoarea evenimentului, DJST Vrancea, va premia primii 10 sportivi ai Vrancei la sporturi olimpice și cinci performeri la sporturile neolimpice. Cei mai buni sportivi vor primi premii în bani și echipament sportiv, cupe și diplome.

Poligonul „Alin Moldoveanu” la Iași

Poligonul de tir sportiv al CS Omega Tehnoton Iași va purta, din acest moment, numele lui Alin George Moldoveanu, sportivul care a adus Iașului sportiv primul titlu olimpic din istorie. Anunțul a fost făcut în ziua de 1 Decembrie, de către președintele Federației, Sorin Babii. De altfel, la o zi după aceasta, Moldoveanu a mai primit o distincție și de la al doilea club la care este legitimat, Dinamo București, care l-a desemnat drept cel mai bun sportiv dinamovist al anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?