Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Oamenii vor circula civilizat de la lacul din Vintileasca până la Focul Viu de la Andreiaşu


   Drumul Național de pe Valea Milcovului este asfaltat până la Butucoasa, iar proiectul USL pentru următorii ani este de a realiza legătura cu Valea Râmnicului astfel încât turiștii să meargă de la Vintileasca până la Andreiașu. Finalizarea lucrărilor de asfaltare a celor două drumuri naționale de pe cele două văi este meritul USL, al președintelui Consiliului Județean și vicepreșe-dinte al PSD, Marian Oprișan, și al deputatului PNL, Nini Săpunaru. Caravana USL a mers la sfârșitul săptămânii trecute, până la Butucoasa unde deputatul Nini Săpunaru și senatorul Petru Filip le-au spus oamenilor că guvernarea USL a reușit să facă în cinci luni cât nu au reușit pedeliștii în aproape patru ani. Drumul nu a fost lipsit de peripeții, după ce oamenii contracandidaților au împrăștiat cuie pe drumul național pentru a bloca mașinile cu susținătorii USL.

   Asfaltarea drumurilor de pe Valea Râmnicului și Valea Milcovului a fost o prioritate a guvernului USL în cele aproape șase luni de când a preluat puterea. După ce aproape patru ani de zile au fost uitați de guvernările pedeliste, oamenii de pe aceste văi au văzut ce înseamnă să ai un guvern responsabil, căruia să îi pese de cetățenii care plătesc taxe și impozite. Iar investițiile în infrastructura rutieră din Vrancea nu se vor opri aici. Programul USL pentru următorii ani include asigurarea legăturii între Valea Râmnicului și Valea Milcovului astfel încât să se dezvolte turismul în zonă, iar oamenii să circule civilizat de la lacul din Vintileasca până la Focul Viu de la Andreiașu.
   Caravana USL a mers la sfârșitul săptămânii trecute, până la Butucoasa, unde deputatul Nini Săpunaru și senatorul Petru Filip au discutat cu sătenii, cărora le-au spus că guvernarea USL a reușit să facă în cinci luni cât nu au reușit pedeliștii în aproape patru ani. Deputatul Nini Săpunaru, candidatul USL la Camera Deputaților în Colegiul 3 Dumitrești, a arătat că este meritul USL pentru lucrările de asfaltare a drumului național lăsat de izbeliște în perioada guvernării pedeliste. Deputatul le-a cerut oamenilor să lase deoparte certurile de la alegerile locale și să voteze candidații USL de la alegerile parlamentare. „Orice vot pe care nu îl dați candidaților USL se duce la Băsescu și gașca lui”, a arătat candidatul USL.
   La Butucoasa, oamenii din sat le-au cerut parlamentarilor să schimbe legea dată de pedeliști prin care au fost tăiate ajutoarele la încălzire acordate persoanelor fără venituri. Primarul din Andreiașu, Ionel Budeanu, spune că legea pedeliștilor nu a ținut cont de realitățile de la sate și au fost tăiate ajutoarele pentru cei care dețin o fâneață în intravilan unde doar caprele mai pot paște. „PDL a schimbat legea anul trecut și avem cazuri de bătrâni săraci care au fâneață în intravilan și care nu pot primi ajutoare de încălzire. Sunt oameni amărâți , care au curțile pe o coamă și nu au din ce să trăiască, iar noi nu putem să le dăm ajutoare de încălzire din cauza acestei legi”, a afirmat primarul Budeanu.

„USL susține proiectele comunei Andreiașu”

   Senatorul Petru Filip, candidatul USL pentru Colegiul 1 Senat, le-a spus oamenilor din Butucoasa că va susține toate proiectele inițiate de primarul Ionel Budeanu pentru dezvoltarea comunei Andreiașu. „Este nevoie de o legătură strânsă între primar, Consiliul Județean, parlamentari pentru a ajuta comunitățile locale. Alianța dintre PNL și PSD a arătat că împreună putem face mai multe lucruri decât dacă suntem separat. În Parlament vom susține proiectele comunităților din Vrancea și ale comunei Andreiașu”, a afirmat senatorul Petru Filip.
   Candidatul USL a afirmat că este momentul ca guvernarea să facă ceva și pentru oamenii de la sate. Pentru oamenii din Andreiașu a fost făcut un prim pas prin finalizarea lucrărilor de asfaltare. Urmează ca în anii următori să fie realizate și lucrările de alimentare cu apă.

„Este cea mai mare bucurie pentru locuitorii din comuna Vintileasca”

   Pe Valea Râmnicului, oamenii nu mai credeau că vor trăi ziua în care să circule pe asfalt. Primarul din Vintileasca, Georgică Spătaru, a declarat că acum s-au asfaltat sectoare de drum care nu au fost asfaltate niciodată și fără acest sprijin, oamenii s-ar fi luptat în continuare „cu noroaiele”. „Este cea mai mare bucurie pe care cineva o putea face locuitorilor din comuna Vintileasca, unde, trei sferturi din comună nu a avut niciodată asfalt. La începutul anilor ’80 o parte din comună a fost asfaltată, dar de atunci și până în prezent nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări, iar drumul ajunsese într-o stare jalnică. Meritul pentru refacerea, modernizarea și asfaltarea acestui drum este al USL. În numele locuitorilor comunei Vintileasca, le mulțumim pentru că au adus această zonă a Vrancei în secolul 21 și i-au scos pe oameni din noroaie”, a afirmat primarul comunei Vintileasca, Georgică Spătaru.

„Oamenii nu mai credeau că e posibil ca drumul să fie asfaltat”

   Primarul comunei Sihlea, Ene Stoica, a spus că oamenii nu mai credeau că o să mai prindă ziua în care va fi asfalt în localitatea lor. „Oamenii nu mai credeau că e posibil ca drumul să fie asfaltat. Acum două luni vorbeam cu părintele Cristian de la Bogza care îmi spunea că nu mai știe dacă va apuca și el ziua în care să se asfalteze drumul. Iată că această clipă a venit. Nici eu nu prea mai credeam că va fi asfaltat, mă gândeam la o balastare și eventual la o cilindrare, însă bucuria este imensă pentru toți. Au fost aici domnii Petru Filip și Nini Săpunaru, care au stat de vorbă cu oamenii. Cea mai mare dorință a locuitorilor de la noi era drumul. Acum această dorință a devenit realitate. Când se vrea, se poate și acum s-a vrut și la noi. Oamenii de la noi nu au cuvinte să le mulțumească celor care au făcut posibil să poată trăi și ei normal „, a spus Ene Stoica. Acesta a adăugat că deja sunt persoane care se interesează de casele părăsite, pe care vor să le cumpere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?