Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO şi GALERIE FOTO: Omagiu pentru generalisimul A.V. Suvorov


   Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei la București, Oleg S. Malginov, a depus o coroană de flori la monumentul dedicat generalisimului A. V. Suvorov de la Dumbrăveni. La manifestare au fost prezenți vicepreședintele Senatului Petru Filip, prefectul Cătălin Popescu, vicepreședinții Consiliului Județean Ionel Cel Mare și Dragoș Bîrlădeanu, dar și reprezentanți ai ambasadelor din Armenia și Ucraina.
   Ambasadorul Rusiei a arătat în scurtul său discurs că A.V. Suvorov este fondatorul școlii ruse de arte militare și al sistemului de educare a militarilor, a câștigat 70 de bătălii și nu a pierdut niciuna. El a mulțumit autorităților județene și locale pentru ridicarea, în 1959, a monumentului de la Dumbrăveni și pentru grija acordată acestuia. „Participarea dumneavoastră aici ne arată că avem foarte multe lucruri în comun și putem construi un viitor prin credință și încredere unul față de altul. Prezența dumneavoastră aici, astăzi, arată că avem mai multe lucruri în comun decât cele care ne despart. Prin eforturile noastre putem să construim, să trecem la o colaborare mult mai amplă, pe multiple planuri, care va fi importantă pentru ambele popoare”, a afirmat Excelența Sa Oleg Malginov.
   La rândul său, prefectul județului Vrancea, Cătălin Popescu, a subliniat rolul jucat de armata rusă pentru câștigarea independenței României. „Este o plăcere pentru noi să participăm la acest eveniment, care arată prietenia între popoarele român și rus. În istoria noastră am avut multe momente în care am fost împreună și sperăm că viitorul va arăta că împreună putem avea o activitate rodnică pentru ambele popoare”, a afirmat acesta.
   Ceremonia s-a încheiat cu o degustare de vodcă rusească și vinuri de Vrancea.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?