Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„Doctor“ Popa a încercat să păcălească spitalele din Vrancea


   Patru spitale din Vrancea au primit o adresă, luni, trimisă în numele Ministerului Sănătății (MS), prin care conducerilor unităților medicale li se cerea ca medicii să nu mai prescrie alte medicamente decât cele produse de BIOFARM. Potrivit unor surse, înainte ca adresa să fie trimisă, un bărbat a sunat la fiecare unitate în parte și a cerut numerele de fax. Bărbatul se recomandase ca fiind un anume doctor Popa din cadrul MS. „Am primit ieri (luni-n.r.) adresa. Mai întâi a sunat să ceară numărul de fax, apoi a trimis adresa. Chiar ne-a întrebat dacă mai există spitalele din Mărășești și Odobești. Mi-am dat seama că este un fals din start, în afară de faptul că e scrisă incorect gramatical, se încalcă legea achizițiilor publice. Am sunat și la Ministerul Sănătății și ni s-a spus că ei nu au trimis așa ceva. Nu am dat curs adresei”, ne-a precizat managerul Spitalului Adjud, medicul Gheorghe Bercea.
   Adresa a ajuns și la Spitalul Județean de Urgență Focșani, dar și la Spitalul Comunal Vidra. „Am primit adresa și ne-am dat seama că este falsă după numărul de telefon din antet. Nu am luat-o în considerare”, ne-a spus Mirela Cotea, managerul Spitalului din Vidra.
   Cu toate că Spitalul din Panciu nu este în subordinea MS, adresa falsă a ajuns și pe faxul acestei unități. Conducerea acestei unități chiar se pregătise să dea răspuns, dar a renunțat după ce a citit articolul publicat ieri de „Monitorul de Vrancea”. „Noi începusem să redactăm un răspuns către adresă, în sensul că am luat cunoștință că am primit-o, apoi am citit în cotidianul dumneavoastră că este falsă. Nu puteam să credem că îi trece cuiva prin cap să se folosească de un act al Ministerului Sănătății. Nu e de joacă cu așa ceva”, ne-a spus managerul Nicolai Mărăscu.

Ministerul Sănătății a confirmat că adresa este falsă

   Ieri dimineață, MS a transmis o adresă oficială Direcției de Sănătate Publică (DSP) în care arată că misterioasa adresă este un fals. „Vă informăm că adresele primite de către dumneavoastră referitoare la prevederile unui ordin 857/1158/26.11.2012/ nu sunt transmise de Ministerul Sănătății, au fost formulate de o persoană necunoscută, iar numărul de înregistrare, ștampilele și semnăturile sunt false”, se arată în adresa transmisă DSP, care este semnată de secretarul general al MS, George Diga.
   Reprezentanții MS ne-au confirmat că au informat Ministerul Administrației și Internelor. „Am solicitat colegilor de la Ministerul de Interne și de la alte instituții abilitate să facă cercetări în acest caz”, ne-a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al MS.
   Reprezentanții companiei BIOFARM ne-au declarat că nu au nicio implicare. „În legătură cu subiectul comunicat de dumneavoastră, referitor la adresa ce ar fi fost trimisă de către Ministerul Sănătății, dorim să vă informăm că firma Biofarm nu are nici o implicare în acest subiect”, ne-a declarat Gabriela Croicu, specialist în relații publice la compania BIOFARM.
   Reamintim că în adresa respectivă se solicita ca de la 1 decembrie, medicii să nu mai prescrie alte medicamente decât cele produse de BIOFARM. În adresă a fost menționată Ordonanța de Guvern nr. 14, în baza căreia s-ar introduce în grila de medicamente a spitalului gama BIOFARM, dar și un număr de fax, la care spitalele ar trebui să trimită un „comunicat prin care a-ți luat la cunoștință datată, și semnată, și tot odată un tabel cu lista de medici, datată și semnată”. Adresa este plină de greșeli gramaticale și de exprimare, iar Ordonanța cu pricina se referă, în realitate, la rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, respectiv pensii și șomaj, nicidecum la cele de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?