Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO și GALERIE FOTO: Genoveva Homoceanu a fost înmormântată lângă tatăl său


   Genoveva Homoceanu a fost înmormântat ieri, în cimitirul din Adjud, alături de tatăl său. Având în vedere că femeia era bolnavă și urma un tratament, preoții au dat dezlegare, slujba de înmormântare fiind oficiată de 3 preoți.
   
   Genoveva Homoceanu, soția primprocurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, Lucian Homoceanu, a fost condusă pe ultimul drum ieri, de sute de persoane, oameni care au cunoscut-o, au apreciat-o și care au dorit să fie alături de familia îndoliată. Sicriul a fost depus în Capela Bisericii Sfinții Petru și Pavel din Adjud, pentru ca cei care au dorit să o vadă pentru ultima oară, să îi aprindă o lumânare la capătâi și să-i lase o floare să o poată face. Chiar dacă soția prim-procurorului a ales să îi ia zilele, ceea ce reprezintă un păcat pentru creștini, a fost obținută o dezlegare, dat fiind că femeia era bolnavă. Prin urmare, trei preoți au oficiat slujba.
   De lângă sicriu nu s-au dezlipit cele două surori ale femeii, care sunt călugărițe, dar nici mama, o bătrână de 75 de ani. Durerea familiei Homoceanu a fost împărtășită nu numai de rude, ci și de adjudenii care au ales ca într-o zi friguroasă de toamnă, să petreacă pe ultimul drum o femeie excepțională.
   Slujba a început după ora 11.00, cântecele preoțești fiind dublate de suspinele îndurerate ale mamei răposatei, care a trăit să-și vadă copilul îngropat. „Ce e viața asta? E făcută numai din răutăți, din lacrimi, din durere… Floarea mamei, gospodina mamei, uite câtă lume e aici”, a strigat Maria Coman, mama Genovevei, la ieșirea din Capelă. Bătrâna a fost sprijinită tot timpul de două persoane, pentru ca durerea sufletească și bătrânețile să nu o doboare de tot. Tăcuți și cu ochii înlăcrimați au fost prim-procurorul Lucian Homoceanu și fiul său, Dragoș.
   Cei care au trecut pe la sicriul femeiii au lăsat atât de multe flori încât acestea nu au încăput în carul mortuar, fiind transportate la cimitir cu o altă mașină. Coroane de flori au fost aduse de rude, de colegii Genovevei și ai procurorului. Printre cei care au decis să fie alături de procuror în aceste momente grele, s-au numărat avocați, asistente și medici de la Spitalul Adjud, dar și procurori, printre care Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Vasile Caștu, Luminița Dogaru și Marinela Arginteanu, cele două șefe de la locala Focșani.
   Genoveva Homoceanu se va odihni lângă tatăl său Constantin, decedat în 2009, la 79 de ani. Preoții s-au rugat pentru iertarea păcatelor femeii și la groapă, ținând o slujbă și înainte de coborârea sicriului în pământ. Durerea bătrânei mame s-a adâncit și mai mult când și-a văzut fiica deasupra mormântului. Atunci și-a strigat soțul, în brațele căruia și-a încredințat fiinca pentru veșnicie.

Decizia sinuciderii, un mister 

   Decizia Genovevei Homoceanu de a-și lua viața va rămâne cel mai probabil un mister pentru cei care au cunscut-o. În timp ce unii mai cârcotași spun că „nu știe nimeni ce era în casa ei”, alții pun gestul pe seama bolii de care suferea. Cu toții au cuvinte de laudă la adresa ei. „Era o doamnă foarte bună, era deșteaptă și săritoare. Nu știu de ce a recurs la un asemenea gest. Nu avea probleme în familie, era o femeie care respecta pe toată lumea”, a declarat Eugenia, o adjudeancă venită la înmormântare.
   „A fost o fată foarte bună și foarte cuminte. Era respectuoasă și la serviciu era un om deosebit. Åži soțul său este la fel, un om foare bun. Åži părinții săi au fost oameni deosebiți. În casă nu a avut probleme. Era bolnavă din tinerețe și a făcut multă vreme tratament. Cine știe, poate a întrerupt tratamentul, poate a avut o cădere, cine poate știe ce a fost în sufletul său?”, a declarat Lucia Costin. 
   Genoveva Homoceanu era asistentă la Spitalul Municipal din Adjud. Ea a fost găsită spânzurată luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?