Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pedeapsă redusă pentru profesorul Iamandei


   Dosarul „Corigența” a fost soluționat și în apel. Magistrații Curții de Apel Galați i-au dat o pedeapsă mai blândă profesorului Florin Iamandei, acuzat că ar fi primit bani pentru a ajuta o elevă să treacă de corigențele de la limba română și matematică. Reprezentanții Biroului de Presă al instanței ne-au transmis că pedeapsa a fost redusă la doi ani de închisoare cu suspendare. Celelalte dispoziții ale sentinței apelate au fost menținute de magistrații gălățeni. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
   La Tribunalul Vrancea, Florin Iamandei a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție. Acesta a fost acuzat că în anul școlar 2008-2009, în timp ce era director al Colegiului „Valeriu D. Cotea” din Focșani, ar fi primit bani de la tatăl unei eleve care urma să treacă în ultimul an de liceu, pentru ca aceasta să promoveze examenele de corigență la limba română și matematică. 
   Denunțul împotriva lui Iamandei a fost formulat în 2010. Eleva pentru care s-ar fi făcut „intervențiile” nu a reușit să termine liceul, având nenumărate absențe la mai multe materii. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?