Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Actorul Iurie Darie a fost înmormântat cu onoruri militare


   Actorul Iurie Darie a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, în jurul orei 16.00, la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, în prezența familiei, dar și a câtorva zeci de apropiați, printre care numeroși colegi actori și regizori, precum Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic, Sebastian Papaiani.
   Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Iurie Darie a fost depus, sâmbătă, în jurul orei 16.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din București, unde prietenii și admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu.
   Coroane de flori au fost depuse din partea fiului actorului, regizorul Alexandru Darie, care este directorul Teatrului Bulandra, din partea  colegilor de la Teatrul de Comedie, unde a jucat regretatul artist, din partea actorului Victor Rebengiuc, a Teatrului Odeon, a Teatrului Nottara, a lui George Ivașcu, a premierului Victor Ponta, a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Duminică, în jurul orei 13.45, cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al actorului Iurie Darie a plecat spre cimitirul Sfânta Vineri, în aplauzele celor prezenți.
   Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de cinci preoți, în fața capelei cimitirului Sfânta Vineri, în prezența a câteva sute de persoane, familie, colegi și admiratori. Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care au și tras cele trei salve, la coborârea sicriului în mormânt, în aplauzele celor prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?