Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

A bătut ciobanul ca să-şi apere pământul


   Ion Holban, din comuna Vizantea, a fost dat în judecată de consăteanul său, Costică T., care a susținut că în luna mai a fost bătut de inculpat, iar leziunile dobândite în urma agresiunii, printre care și o mână fracturată, au necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale. În instanță, Holban a recunoscut fapta, dar a precizat că a fost în legitimă apărare. „M-am apărat de el, pentru că intenționa să-mi dea în cap cu bățul de cioban pe care îl avea asupra sa. Mi-am apărat proprietatea. El are conflicte cu aproximativ 60 de persoane din comună, din cauză că intră cu animalele pe terenurile lor”, a declarat Holban.
  Un amic al acestuia, martor la eveniment, a susținut că a intervenit pentru aplanarea conflictului. „Costică T. avea un băț de cioban la el. La un moment dat, el și Holban au început să discute în contradictoriu și Holban a încercat să-i ia bățul din mână. Ulterior, au început să se îmbrâncească reciproc. În conflict a vrut să intervină și nevasta lui Costică T., dar nu am lăsat-o, ca să nu iasă un scandal și mai mare”, a spus el.
  Martorul nu a putut explica, însă, în ce împrejurare victima s-a trezit cu mâna ruptă, întrucât „a plecat sănătos, fără să se vaite”. Costel T. a solicitat de la agresor și daune morale de 5.000 de lei, însă Ion Holban a respins pretențiile acestuia, motivând că sunt exagerate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?