Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Fonduri europene pentru izolarea termică a spitalelor


   Spitalele vor putea fi izolate termic, începând de anul viitor, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Comitetul de Monitorizare al Programului Operațional Regional 2007-2013 a avizat, la sfârșitul lunii octombrie, deschiderea posibilității depunerii de proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor instituțiilor publice, în prima etapă clădirile spitalelor din țară. Programul va avea un buget de aproximativ 800 de milioane de euro și se va adresa spitalelor județene și municipale.
   Lucrările de reabilitare termică vor cuprinde anvelopări ale fațadelor, schimbarea ferestrelor, montarea de sisteme de ventilație, modernizarea sistemelor de alimentare cu energie electrică și energie termică. Aceste lucrări vizează reducerea costurilor de funcționare a spitalelor.
   Conducerea Spitalului Muni-cipal din Adjud a început deja să facă demersuri, pentru a realiza izolarea termică a unității, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Mai mult, managerul unității, medicul Gheorghe Bercea, a precizat că se fac demersuri și pentru accesarea programului „Casa Verde”, pentru a fi montate panouri solare pentru producerea energiei termice. Potrivit presei centrale, calendarul programului prevede ca, cel mai probabil în primul trimestru al anului viitor, să fie lansat ghidul solicitantului și tot rapid va fi deschis și apelul de proiecte, din aprilie-mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?