Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Specialităţi noi şi aparatură medicală performantă la Spitalul Militar


   Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace se vor putea adresa, de la 1  februarie, și medicilor in cadrul Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Popescu” din Focșani. De la începutul lunii viitoare, unitatea va dispune de un medic cardiolog, care va oferi consultații și tratament bolna-vilor. Acesta își va desfășura activitatea în cadrul Compartimentului de Car-diologie.
   Reamintim că din luna noiembrie a anului trecut, Spitalul Militar are angajat și un medic oftalmolog. „De la 1 februarie, va fi încadrat un medic primar cardiolog. Pe lângă celelalte specialități, avem încadrat și un medic oftalmolog în cadrul compartimentului de oftalmologie. În prezent, Spitalul Militar dispunde de următoarele specialități medicale: Psihiatrie, Neurologie, ORL, Dermatologie-Venerologie, Chirurgie Generală, Ortopedie – Traumatologie, Urologie, Medicină Internă și Anestezie și Terapie Intensivă. Prin ambulatoriul integrat, în afara specialităților menționate mai sus, cu corespondență în cabinetele medicale din cadrul ambulatoriului, spitalul mai oferă servicii în următoarele specialități medicale: endocrinologie, Obstetrică – Ginecologie, Geriatrie și Gerontologie, medicină de familie și fizioterapie”, ne-a declarat locotenent colonel Sorin Ivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar Focșani.
   De asemenea, la finele anului trecut, conducerea Spitalul Militar a achiziționat un aparat de radiologie Rx digital, ultramodern, cu care a fost dotat laboratorul de specialitater. Reprezentanții Spitalului Militar spun că acest aparat este singurul din România, gradul de expunere al paciențiilor la radiații find extrem de scăzut. Aparatul urmează a fi pus în funcțiune în perioada imediat următoare. „S-a achiziționat un RX digital pentru laboratorul de radiologie. Acesta este fabricat în anul 2012, fiind singurul din România cu aceste caracteristici de performanță. Gradul de expunere la radiații exte foarte mic pentru pacienți. Aparatul urmează a fi pus în funcțiune în perioada următoare, după obținerea avizelor necesare. Pentru cei care nu știu, în continuare se poate beneficia de analize medicale de calitate în cadrul spitalului, acestea fiind acreditate RENAR. Laboratorul de analize medicale dispune de aparatură specifică, modernă, achiziționată pe parcursul anului 2012”, a adăugat locotenent colonel Sorin Ivan. În cadrul laboratorului se pot face și analize medicale gratuite, în acest sens pacienții trebuie să se prezinte cu un bilet de trimitere de la medicul de familie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?