Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Citeşte cine sunt candidaţii pe care ţi-i propune USL Vrancea


 

   USL Vrancea a înregistrat, ieri, la Biroul Electoral Județean (BEJ) candidaturile pentru cele două colegii uninominale de Senat și cele șase de Camera Deputaților. La Senat vor candida Petru Filip – Colegiul 1 și Cristian Dumitrescu – Colegiul 2. La Camera Deputaților vor candida Miron Mitrea, Ciprian Nica, Angel Tîlvăr, Nini Săpunaru, Laurențiu Å¢igăeru Roșca și Victor Roman. Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat că ținta electorală este de doi senatori și șase deputați.

SENAT

Colegiul 1 – Petru Filip
   Este vicepreședintele Senatului. A fost europarlamentar în perioada 2007-2008. Este profesor universitar la Universitatea Di-mitrie Cantemir, fiind doctor în inginerie mecanică și doctor în ma-nagement public. În timpul actualului mandat de senator, Petru Filip a avut 24 de inițiative legislative, a făcut 23 de declarații politice și de 264 de ori a luat cuvântul în plen. Este membru în Comisia pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția mediului și în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat. A primit Ordinul Național pentru Merit în Grad de Cavaler. Senatorul Petru Filip a avut un rol foarte important în constituirea majorității Uniunii Social Liberale în Parlament și în venirea USL la guvernare. Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat că se bazează pe Petru Filip datorită specializării sale în administrația publică și organizarea teritoriului.

Colegiul 2 – Cristian Sorin Dumitrescu
   Este absolvent al ASE București, Facultatea de Relații Economice Internaționale și al Facultății de Drept din cadrul Universității București. În 1992 a absolvit Åžcoala Națională de Administrație, Paris, Franța, iar din 2002 este doctor în științe politice, doctoratul fiind obținut la Universitatea din Paris VIII, Franța. Din 2007 este profesor universitar. A intrat în Parlament în anul 1992, când a fost ales senator, demnitate pe care și-a menținut-o de-a lungul a două mandate, 1992-1996 și 1996-2000. Din 2000 și până în prezent este deputat.  Este membru în 5 comisii de mediere, iar în actualul mandat a avut 59 de luări de cuvânt în 47 ședințe și a inițiat 6 propuneri legislative.

CAMERA DEPUTAÅ¢ILOR

Colegiul 1 Focșani – Nicolae Ciprian Nica
   A absolvit Facultatea de Drept în 1986, iar din 2011 este doctor în drept. Din 1996 este notar public la Panciu. În 2008 a fost ales deputat în Colegiul din Panciu. În Parlament a fost ales vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera De-putaților. În actualul mandat, a avut 69 de luări de cuvânt în 60 ședințe, 54 declarații politice, 42 propuneri legislative, 13 întrebări și interpelări.

Colegiul 2 Focșani Sud – Angel Tîlvăr
   A absolvit Facultatea de Limbi Străine, Facultatea de Åžtiințe Politice, Colegiul Național de Apărare, Institutul Diplomatic Român, Colegiul Superior de Informații și este doctorand în Relații Internaționale. În anul 2004 a fost ales senator de Vrancea, fiind membru al Comisiei de cultură, artă și mijloace de informare în masă din Senat. În 2008 a fost ales deputat de Vrancea, fiind  membru permanent în Delegația României la Uniunea Europei Occidentale. În actualul mandat a avut 100 de luări de cuvânt în 92 ședințe, 80 de declarații politice, 27 de propuneri legislative și 248 de întrebări și interpelări.

Colegiul 3 Dumitrești – Nini Săpunaru
   Este președintele PNL Vrancea, absolvent al Academiei de Studii Economice și fost director general la Direcția Generală a Vămilor între 1997 și 2000. Este membru PNL din 1990 și a fost deputat în Parlamentul României în legislaturile 2000-2004, 2004-2008 și 2008-2012.
Este membru în Comisia pentru muncă și protecție socială. În actualul mandat a avut 27 de luări de cuvânt în 27 ședințe, 19 declarații politice, 14 propuneri legislative și 20 de întrebări și interpelări.

Colegiul 4 Odobești – Miron Tudor Mitrea
   A absolvit, în 1981, Facultatea de Transporturi din cadrul Politehnicii București. În anul 1996 este ales deputat pe listele PDSR Vrancea. După alegerile generale din noiembrie 2000, este ales din nou deputat pe listele PDSR Vrancea. În decembrie 2004, Mitrea a obținut al treilea mandat de deputat, ales pe listele PSD Vrancea, iar în 2008 a fost ales senator de Vrancea.  Între 1990-1995 a fost președinte al CNSLR Frăția. A primit Ordinul național „Steaua României”. În actualul mandat, a avut 17 inițiative legislative și 50 de luări de cuvânt în plen.
Între anii 2000-2004 a fost ministrul transporturilor, de numele lui și al lui Marian Oprișan legându-se marile proiecte de investiții din acea perioadă.

Colegiul 5 Mărășești – Laurențiu Å¢igăeru Roșca
   Este un prosper om de afaceri din Focșani, înscris anul trecut în PNL. A fost ales președinte al organizației municipale Focșani a PNL și este membru Biroului Permanent Județean. A fost numit președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, cu rang de secretar de stat în Ministerul Mediului și Pădurilor.  A studiat la ASE București, profilul management.

Colegiul 6 Adjud – Victor Roman
   De profesie economist, este om de afaceri și membru cu ștate vechi în organizația PSD Vrancea.  Din 2004 și până în prezent a fost ales consilier județean pe listele PSD. De asemenea, este vicepreșe-dinte al organizației județene a PSD și președintele Patronatului Național Român, Filiala Vrancea.

   Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat la lansarea candidaților, care a avut loc la București, pe Arena Națională, că „USL este unica soluție pentru ca românii să aibă o viață mai bună”. „Vrâncenii sunt oameni hotărâți, oameni mândri, oameni care își iubesc țara și comunitatea. Trebuie știut și trebuie să ne mobilizăm cu toții ca să arătăm, în sfârșit, românilor că există o forță politică în România care este capabilă să repare tot ce a distrus regimul PDL în ultimii ani”, a spus vicepreședintele PSD, Marian Oprișan.
   Liderul social-democrat a subliniat că sistemul uninominal s-a dovedit că nu este cea mai bună soluție pentru Parlamentul României și consi-deră că este nevoie de revenirea la alegerea parlamentarilor pe liste. „A fost un drum lung și greu, nu a fost ușor să selectăm cei mai buni oameni, deși, așa cum bine știți, uninominalul nu a fost cea mai bună soluție pentru Parlamentul României. Probabil că va trebui să revenim, să facem o analiză împreună, noi, clasa politică, mass-media, analiștii politici și societatea civilă pentru a avea un Parlament profesional reprezentat de toate categoriile de meserii și de toate activitățile socio-economice. Eu cred că este nevoie de revenirea la liste. Este greu să-și filtreze cineva lista de candidați, în condițiile în care aceștia sunt oameni destoinici, harnici, pricepuți, oameni care au activitate politică susținută la nivelul comunităților. Acesta este criteriul pe care noi l-am folosit. Categoric, eu am avut ultimul cuvânt”, a mai spus vicepreședintele PSD, Marian Oprișan.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?