Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Decizia privind eliberarea chestorului Despescu din funcţia de șef al Poliţiei Române, publicată în Monitorul Oficial


Decizia premierului interimar, Mihai Fifor, privind eliberarea chestorului șef de poliție Bogdan Despescu din funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Totodată, în Monitorul Oficial a fost publicată și decizia prim-ministrului interimar privind împuternicirea ca șef al IGPR a chestorului de poliție Cătălin Ioniță pentru o perioadă de șase luni. Ioniță era șeful Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI.
Schimbarea din funcție a lui Despescu a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, ca urmare a situației generate de cazul polițistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie și agresiuni sexuale, dosar preluat de Parchetul General. Carmen Dan a cerut demiterea sa la scurt timp de la prinderea polițistului, însă premierul de atunci, Mihai Tudose, a cerut un raport de la Bogdan Despescu cu măsurile întreprinse în cazul polițistului respectiv. Schimbarea șefului Poliției Române a venit în interimatul la conducerea Guvernului asigurat de Mihai Fifor, după ce Mihai Tudose și-a dat demisia.
Miercuri, în ziua demiterii sale, Bogdan Despescu a transmis un mesaj public colegilor din IGPR, în care le mulțumește pentru sprijinul acordat pe perioada mandatului și ține să sublinieze că a dispus în cazul polițistului Eugen Stan luarea tuturor măsurilor pentru identificarea și prinderea sa, precum și pentru tragerea la răspundere a celor care nu și-au îndeplinit atribuțiile.
Åžeful Poliției Capitalei, Mihai Marius Voicu, și adjunctul său, Nicu Dragoș Orlando, au solicitat pe 12 ianuarie încetarea împuternicirii în funcțiile deținute, în urma scandalului ce îl vizează pe polițistul Eugen Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?