Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

40.000 de ‘pulovere’ pentru pinguinii din Australia


   Femeile din Germania și din câteva țări europene au tricotat, în cadrul unei acțiuni umanitare, 40.000 de mini-pulovere pentru pinguinii australienii, a declarat Angelika Regenstein, inițiatoarea acestei campanii, indicând că un prim transport a fost deja trimis spre Australia.
   În luna aprilie, ea a primit o scrisoare din Australia în care societatea pentru mediu Phillip Island o informa că ar avea nevoie de un număr mare de pulovere pentru pinguinii pitici, în cazul unui dezastru ecologic similar celui din 2001, când, din cauza unor scurgeri de petrol, pinguinii erau amenințați cu moartea. Echipele de salvare i-au îmbrăcat atunci pe pinguini în hăinuțe pentru păpuși pentru ca să nu înghețe până la colectarea întregii cantități de petrol deversate.
   După primirea acestei scrisori, Regenstein a început să tricoteze un pulover, iar, apoi, presa locală a făcut un apel public la femeile din Hamburg să-i vină în ajutor. La acest apel au răspuns femei din mai multe țări, între care rezidente din Luxemburg, Norvegia, Belgia, Elveția, Spania, Franța și Turcia. ‘Nici nu m-am așteptat ca în decurs de șase luni să colectăm 40.000 de pulovere pentru pinguinii australieni’, și-a exprimat ea surprinderea, satisfăcută de rezultatele campaniei sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?