Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Fostul bucătar de la David’s, acuzat că a lăsat o gaură de sute de milioane


   Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Focșani este acuzat de proprietarul restaurantului David’s că i-a făcut o gaură financiară de peste 66,5 mii lei (peste 660 milioane lei vechi) într-un an de zile de la deschiderea localului. Situația este cu atât mai penibilă cu cât bucătarul  Neacșu Mihai Codruț este concurent în emisiunea Top Chef de la Antena 1. Bucătarul focșănean este reclamat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, unde fostul său angajator a depus plângeri penale pentru recuperarea prejudiciului.
   Discuțiile dintre administratorul de la restaurantul David’s și fostul său bucătar au mocnit câteva luni de zile, iar scandalul a izbucnit după ce Mihai Neacșu a părăsit restaurantul fără să anunțe pe nimeni. La inventarul efectuat s-a găsit o gaură de câteva sute de milioane de lei vechi. Ulterior, Mihai Neacșu a mers la alte restaurante din Focșani unde a purtat discuții pentru angajare deși, conform legii, avea contractul de muncă înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă și nu avea depusă nicio demisie la David’s.
   Administratorul de la David’s spune că problemele au apărut după ce Mihai Neacșu, în calitate de bucătar șef, a primit pe mână gestiunea de la restaurantul David’s. După câteva luni, în ianuarie 2012, la David’s a avut loc primul inventar, pentru a închide anul 2011.
   Inventarierea a fost executată conform procedurilor legale. „În data de 18 ianuarie 2012 a fost încheiat un proces verbal de către comisia de inventariere, prin care s-a constatat o diferență negativă, cu ocazia inventarierii stocurilor, în sumă de 22.747 lei, aceasta urmând să fie înregistrată în evidența contabilă a societății noastre. În urma inventarierii am constatat că Neacșu Mihai Codruț se face vinovat de o lipsă de 22.747 lei din gestiunea aflată în subordinea sa, motiv pentru care am avut o discuție cu acesta și l-am întrebat unde sunt banii. Neacșu Mihai Codruț și-a recunoscut vina și mi-a promis că la viitoarea inventariere o să fie pe plus și o să-mi recuperez pierderile”, se arată în sesizarea penală a administratorului societății Dagemar, care deține restaurantul David’s.
   Cum de s-a ajuns aici? Administratorul de la David’s arată în a doua sesizare penală că „Neacșu Mihai-Codruț , în calitate de bucătar șef, a pregătit și alte preparate în afară de cele menționate în meniuri”. Nu în ultimul rând, produsele din magazia restaurantului au fost folosite pentru realizarea de diferite preparate pe care bucătarul le fotografia și le posta pe rețele de socializare, fără ca ulterior să se regăsească și în meniu.

Administratorul cere recuperarea pagubei

   Poate că acest caz nu ar fi ajuns pe masa procurorilor dacă gaura financiară de la David’s nu s-ar fi triplat câteva luni mai târziu. La închiderea terasei restaurantului, a fost efectuat încă un inventar astfel încât să fie cunoscută situația stocurilor din bucătărie și magazie. De menționat că Mihai Neacșu, în calitate de bucătar șef, răspundea de gestiunea restaurantului. Åži de această dată, inventarul a fost efectuat în conformitate cu procedurile legale.
   Ce s-a găsit de această dată? „S-a constatat o diferență negativă în valoare de 43.832 lei, conform listelor de inventariere, privind stocurile la data de 24.09.2012 pentru gestiunea restaurantului, urmând a fi înregistrate în evidența contabilă a societății noastre. În urma inventarierii am constatat că Neacșu Mihai-Codruț are o lipsă în gestiunea aflată în subordinea sa în sumă de 43.832 lei. Astfel, în loc să ne recuperăm prejudiciul, ne aflăm în situația în care societatea a fost păgubită de Neacșu Mihai-Codruț cu suma totală de 66.579 lei”, arată administratorul societății Dagemar în plângerea depusă la Parchet. Acesta precizează că ceea ce a făcut fostul său bucătar se încadrează la infracțiunea de delapidare și cere recuperarea prejudiciului precum și acoperirea cheltuielilor judiciare. Reporterii de la Monitorul de Vrancea au încercat să discute cu Mihai Neacșu însă nimeni nu a răspuns la apelurile telefonice repetate. De asemenea, ospătarii de la restaurantul unde figurează ca bucătar ne-au spus că lipsește  de la serviciu.

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?