Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Asistenţii personali, instruiţi de angajaţii SPLAS


   Asistenții personali care au în îngrijire persoanele cu handicap grav din Focșani au fost instruiți de către angajații Serviciului Public Local de Asistență Socială  (SPLAS), din subordinea Primăriei Municipiului Focșani. Acestora li s-a reamintim modul în care trebuie să îngrijească persoanele cu handicap și cum trebuie să completeze rapoartele lunare de activitate.
   În evidențele serviciului amintit există 150 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav dintr-un total de 344 de asistenți. „Periodic se fac verificări de către inspectorii noștri privind respectarea atribuțiilor ce le revin în îngrijirea asistaților. De la începutul anului și până în prezent s-au efectuat 146 de verificări”, ne-a declarat Mihai Ciubotaru, directorul SPLAS.
   În atribuțiile inspectorilor SPLAS intră și realizarea anchetelor sociale pentru expertizarea medicală a persoanelor ce solicită încadrarea într-un grad de handicap, la comisia de evaluare complexă de pe lângă Direcția Generală de Asistență Socială. Asistenții personali au în grijă persoanele cu handicap grav în urma unei evaluări sociopsihomedicale. Îngrijirea și protecția adulților cu handicap grav sau accentuat de către asistentul personal profesionist se fac pe baza deciziei comisiei județene de evaluare a persoanelor adulte cu handicap. Aceștia sunt remunerați de către consiliile locale și supravegheați de către SPLAS.

Numărul asistenților personali indemnizați, în continuă scădere   

Numărul asistenților personali este în scădere în Focșani. Potrivit directorului SPLAS, la sfârșitul lunii septembrie se aflau în evidență aproximativ 350 de asistenți personali. „Din totalul de asistenți personali, doar 214 sunt indemnizați. Există o fluctuație a numărului de asistenți personali care primesc indemnizație în funcție de comisia care face rapoartele de evaluare ale persoanelor cu handicap”, ne-a declarat Mihai Ciubotaru, directorul SPLAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?