Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Pensionarii pregătesc pichetarea sediilor PDL


Pensionarii consideră că decizia Guvernului de a-i obliga pe cei cu pensii peste 740 de lei să achite contribuții sociale de sănătate este „o altă formă de a-și bate joc” și spun că mai multe filiale județene ale organizațiilor din care fac parte se pregătesc să picheteze sediile PDL.
Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Viorel Copil, a declarat, marți, că decizia Guvernului reprezintă „o altă formă de a-și bate joc și de a jecmăni”, în opinia lui existând și alte metode de a face rost de bani.
„N-au ce face decât să bage mâna în buzunare și să fure ca să-și facă ei treburile. Ar exista niște posibilități, dar e mai ușor să bagi mâna în buzunar decât să muncești și să descoperi contrabanda sau munca la negru. O să fie nenorocire pentru toată lumea, dar mai ales pentru pensionari, pentru că din pensia și așa abia drămuită, acum trebuie să mai renunțe la niște bani”, a mai spus Copil.
El a adăugat că în urma consultării liderilor județeni va fi luată o decizie privind formulele de protest, însă unele filiale județene au anunțat deja că vor ieși în stradă pentru a picheta sediile PDL.

Românii își reduc cheltuielile de sărbători

Cei mai mulți români își vor petrece sărbătorile de iarnă din acest an acasă, cu familia sau prietenii, iar aproape jumătate vor face economii pentru această perioadă, dar bugetul alocat este semnificativ mai mic față de cel din 2009. Conform datelor celui mai recent studiu de piață realizat de către MEDNET Marketing Research Center, bugetul alocat pentru sărbătorile de iarnă este pentru 61,9% dintre respondenți mai mic comparativ cu cel de anul trecut.
Analiza arată că din ce în ce mai mult actuala criză financiară afectează și sărbătorile de iarnă ale românilor, bugetul mediu alocat pentru Crăciun și Revelion fiind de 1052,48 lei (comparativ cu 1523,29 lei în 2009).
Reprezentanții firmei de cercetare menționează că există și respondenți care intenționează să împrumute bani pentru sărbătorile de iarnă din acest an (7,4% în 2010 față de 6,1% în 2009).
Cei mai mulți români își vor petrece sărbătorile acasă, cu familia sau prietenii (88,3%), în timp ce 8,9% vor merge într-o stațiune balneară sau montană din țară și doar 3% în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?