Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Ion Petre a fost înmormântat în aplauzele a peste o mie de persoane


   Peste o mie de persoane, prieteni, rude, primari, colegi de partid, dar și oameni simpli, l-au condus, ieri, pe ultimul drum pe primarul orașului Panciu, Ion Petre. Acesta a murit, miercurea trecută, după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare de care suferea de mai mulți ani.  Slujba de înmormântare a fost ținută de un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfinția Sa, Ciprian, Episcopul Buzăului și Vrancei.

   Peste o mie de persoane, prieteni, rude, primari, colegi de partid, dar și oameni simpli, l-au condus, ieri, pe ultimul drum pe primarul orașului Panciu, Ion Petre. Slujba de înmormântare a fost ținută de un sobor de preoți condus de Înalt Prea Sfinția Sa, Ciprian, Episcopul Buzăului și Vrancei. La funeralii a participat vicepreședintele PSD și totodată președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, consilierii județeni, consilierii locali social democrați, toți primarii și viceprimarii din județ. Primarii prezenți la funeralii au purta eșarfa tricoloră, în semn de respect față de fostul lor coleg, plecat mult prea devreme dintre noi. De asemenea, la înmormântare au fost prezenți parlamentari care reprezintă județul Vrancea, respectiv Miron Mitrea, Cristian Dumitrescu, Ciprian Nica, Victor Roman, Angel Tîlvăr, Nini Săpunaru și Neagu Murgu. După oficierea slujbei de înmormântare, sicriul cu trupul neînsuflețit al primarului Ion Petre a fost urcat pe un catafalc amplasat pe un camion militar, în aplauzele celor prezenți, care au ținut să aducă în acest mod un ultim omagiu celui care a schimbat în bine fața orașului Panciu. Cortegiul funerar  a traversat cele mai importante artere și au fost făcute 12 opriri, mare parte dintre acestea la obiectivelor importante din oraș; primărie, statuia din centru, licee, casa de cultură. La parcul din fața Primăriei Panciu, cortegiul funerar a fost întâmpinat cu aplauze de către salariații instituției care și-au luat astfel adio de la șeful lor despre care au numai cuvinte de laudă. „A fost un  om bun, un șef înțelegător și un primar respectat prin ceea ce a făcut în orașul Panciu. Nu vom mai găsi un astfel de om”, ne-a spun un  angajat al primăriei.

„Rămas bun, domnule primar! Dumnezeu să vă odihnească în pace!”


   Tot aici, viceprimarul Iulian Nica a urcat pe catafalc unde a ținut un discurs prin  care și-a luat adio de la cel care l-a inițiat în tainele administrației publice locale.
   „Ne despărțim, astăzi, de domnul primar Ion Petre. De un om minunat, care a știut să fie mereu alături de semenii săi, cărora le-a fost un bun sfătuitor și un adevărat prieten. De un soț și un tată iubitor. De un primar dedicat trup și suflet comunității locale, un om al faptelor și al acțiunii, care și-a propus ca orașul Panciu să devină «orașul numărul 1 din județ».  De numele primarului Ion Petre vor fi legate, pentru totdeauna, aducțiunea cu gaze naturale în orașul Panciu, modernizarea infrastructurii locale, reabilitarea termică gratuită a blocurilor, reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, construirea de blocuri pentru tineri, modernizarea instituțiilor de învățământ”, a spus viceprimarul Iulian Nica. Acesta a precizat că pentru tot ceea ce a făcut pentru comunitatea locală, dar și pentru dăruirea, dragostea, generozitatea și bunătatea cu care i-a înconjurat, primarul Ion Petre va rămâne veșnic în amintirea păncenilor, cărora le-a câștigat respectul și admirația. „Domnul primar Ion Petre va rămâne și în inimile noastre, ale celor care i-am fost alături zi de zi și am format ceea ce dumnealui numea, cu mândrie,  «Echipa Primăriei Orașului Panciu»!  Vă vom fi veșnic recunoscători pentru tot ceea ce ne-ați învățat! Vă promitem că nu vă vom dezamăgi și că vom duce mai departe proiectele începute împreună! Rămas bun, domnule primar! Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a încheiat plângând, viceprimarul Iulian Nica.
   După ce au fost făcute cele 12 opriri așa cum  cere tradiția creștină, cortegiul funerar a ajuns în cimitirul orașului unde sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului primar Ion Petre a fost înmormântat și unde își va dormi somnul de veci. Primarul orașului Panciu, Ion Petre, a încetat din viață, miercuri, într-un spital din București, la vârsta de 61 de ani, după ce s-a luptat câțiva ani cu o boală necruțătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?