Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Campania de vaccinare antigripală, aproape de start


   Campania anuală gratuită de vaccinare antigripală va debuta în curând. Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea întocmesc zilele acestea, cu ajutorul medicilor de familie, necesarul de vaccinuri antigripale, pentru ca mâine situația statistică să fie transmisă Ministerului Sănătății (MS).
   Potrivit unui comunicat al MS, în acest sezon vor fi utilizate un milion de doze de vaccin antigripal, la nivel național, pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, dar și personalul medical. Ca în fiecare an, campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.
Medicii recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfaturile specialiștilor și să respecte regulile de igienă, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?