Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

De ce au ajuns SUTE DE VRÂNCENI la Urgenţe, de REVELION


Vrâncenii au luat cu asalt, în noaptea de Revelion, Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Focșani. De asemenea, și echipajele de la Ambulanță au avut zeci de solicitări.
Astfel, medicii de la UPU nu au avut o clipă de răgaz. Potrivit informațiilor oferite de medicii din cadrul unității, de pe 31 decembrie 2014 până pe 3 ianuarie 2015, la UPU au ajuns peste 450 de pacienți. Consumul exagerat de alcool și excesele alimentare au fost cauzele care au generat cele mai multe dintre urgențele medicale înregistrate în noaptea de Revelion, în județul Vrancea. Medicul șef al UPU, dr. Dana Dincă, ne-a precizat că din numărul total de pacienți, 40% au prezentat afecțiuni digestive și tulburări de comportament din cauza consumului excesiv de alcool. „Numărul pacienților care s-au prezentat la UPU a fost, ca și în anii precedenți, dar ca și de Crăciun, mare. În noaptea de Revelion adresabilitatea a fost crescută, în deosebi în partea a doua a nopții, predominând afecțiunile digestive, 40%, consumului de alcool în exces cu tulburări de comportament, dar și diferite afecțiuni medicale acute și cronice acutizate. Numărul pacienților a fost în creștere în zilele următoare, fapt la care ne-am așteptat, având în vedere că UPU și Spitalul Județean a fost singura unitate medicală care a asigurat urgențele medico-chirurgicale 24 de ore din 24”, ne-a declarat medicul Dana Dincă. 
Și cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea au muncit la foc continuu în noaptea dintre ani, fiind solicitate să acorde îngrijiri medicale în zeci de cazuri.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?