Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Un cont de Facebook a publicat imagini denigratoare și false despre Spitalul Municipal Adjud. Iată realitatea

Mai multe poze care denigrează imaginea Spitalului Municipal Adjud au apărut săptămâna trecută în mediul online. Pozele au fost postate pe Facebook de   utilizatorul unui profil ce poartă numele de „Comuna Tănăsoaia”, fără însă a avea vreo legătură cu reprezentanții administrației locale din comuna respectivă. Cele trei imagini postate ilustrează niște condiții mizere dintr-o unitate sanitară, utilizatorul respectivului profil de facebook indicând faptul că fotografiile ar fi fost făcute în secțiile Spitalului Municipal Adjud.

Realitatea din Spitalul Municipal Adjud este însă cu totul alta, unitatea sanitară fiind una dintre cele mai apreciate în județ, după ce în ultimii ani procesul continuu de modernizare și renovare a adus-o la standarde europene.

Pentru a demonstra că postarea respectivă este una creată special cu scopul de a denigra, am fost invitați să vedem cu ochii noștri Spitalul Municipal Adjud. Managerul unității, Monica Bercea, ne-a povestit cum a aflat de la o angajată despre cele apărute în mediul online și ne-a spus că are de gând să-i tragă la răspundere juridică pe cei care au făcut asta. „Eu am fost anunțată vinerea trecută de o angajată de la noi. Am descărcat fiecare poză și am analizat fiecare detaliu. Acest paviment, de culoare închisă, nu există nicăieri în acest spital. La noi este linoleum sanitar, peste tot, de culoare gri. În fotografiile din grupurile sanitare pot fi văzute niște chiuvete care, de asemenea, nu există la noi în spital. Nu avem așa ceva la noi în spital niciunde și nu de acum, ci de ani de zile. Nu am avut niciodată acest tip de chiuvete în spital. Aceste paviment făcut din bucățele, cum era odată, în nici un caz nu este de la noi și nu au fost la noi. Vă dați seama că de vineri, când a fost făcută postarea respectivă, și până azi, marți, nu puteam eu să schimb pavimentul, ca să nu mai vorbim de altceva. Nu există așa ceva și e urât că au fost unele comentarii, care susțin că ar exista aceste probleme la noi și la Spitalul Județean de Urgență Focșani. De la comuna Tănăsoaia, din partea aceea de județ, chiar vin la noi foarte mulți oameni și sunt tratați în spitalul nostru. Ar fi poate mai aproape pentru ei spitalul de la Bacău, dar ei chiar vin la noi. Mulți pacienți care au fost internați la noi au postat comentarii care contrazic pozele respective. Sunt poze denigratoare, din alt spital, din alt județ.

          Am luat legătura cu primăria comunei Tănăsoaia, pentru că voiam să vedem dacă profilul respectiv are vreo legătură cu administrația de acolo, crezând că în felul ăsta au dorit cei de acolo să ne transmită vreo atenționare, iar domnul primar mi-a spus clar că el cunoaște condițiile de aici și știe că nu există așa ceva. Am făcut solicitare oficială la poliție, pentru ca dânșii să poată să investigheze și să vadă cine sunt aceste persoane care au dorit să ne denigreze. Vom încerca să dăm în judecată, pentru că sunt denigratoare pentru noi și aduc un mare prejudiciu spitalului, iar lucrurile care s-au discutat în urma apariției acestor poze chiar ne afectează pe toți cei care lucrăm aici și chiar și pe pacienți. În mediul online poți să te izbești acum de aceste postări, care nu sunt reale. Chiar ne afectează și nu vrem să lăsăm lucrurile la voia întâmplării, pentru că nu sunt reale. Acesta chiar este un spital dotat și pus la punct.

          Începând din 2012, prin fonduri europene, cu ajutorul primăriei, s-a început modernizarea și reabilitarea unității sanitare. Primul care a fost renovat a fost Ambulatoriul, iar la momentul de față acesta este dotat la standarde europene. În spital, începând cu anul 2015, treptat, în toate compartimentele și toate secțiile s-a înlocuit mozaicul cu linoleum sanitar, a fost înlocuit mobilierul, saltelele, paturile. Toate paturile la noi sunt electrice sau mecanice. Am primit foarte multe dotări și donații din străinătate, din Elveția, din Belgia. Chiar și acum am fost dotați cu o autosanitară, pe care vrem noi să o transformăm în salvare”, ne-a declarat Monica Bercea, managerul Spitalului Municipal Adjud.

1 COMENTARIU

  1. Degeaba daca nu sunt cadre medicale care sa exploateze conditiile minunate din poze.
    Sa te internezi la chirurgie pe picioare sa faci infarct (deces) si si sa se spuna ca a fost ceva care nu se poate explica?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?