Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Primarul pedelist al comunei Bilieşti nu respectă drepturile angajaţilor


   Un bărbat de 36 de ani, din Biliești, a ajuns la spital ieri după-amiază, după ce  s-a electrocutat. Sorin Mihalache este angajatul primăriei, condusă de pedelistul Vasile Chirilă, și deși se află în concediu, a fost chemat la serviciu pentru a da jos de pe un stâlp, un banner electoral. El a căzut de la o înălțime de aproximativ trei metri, fiind găsit în curtea primăriei. „Pacientul avea o marcă electrică de intrare scalp, respectiv o arsură de mici dimensiuni, era conștient și echilibrat și nu pune probleme”, a precizat medicul Dănuț Ceamburu, din cadrul SAJ.
   Cum omul este în concediu, pentru a scăpa de responsabilitate, pedelistul Vasile Chirilă susține că victima a luat singură decizia de a se urca pe stâlp, fără ca cineva să-i ceară ajutorul. „El este angajat al primăriei și acum era în concediu. S-a dus să ia ceva de pe un stâlp și a căzut de pe scară. Vroia să dea jos un steag. Eu nu am știut nimic. Eram pe câmp cu un buldozer și am auzit ce s-a întâmplat. Trebuia să anunțe ce vrea să facă, că nu l-a pus nimeni. Nu este grav”, a spus acesta.
   La fața locului au ajuns și inspectorii de muncă. Șefa ITM, Eliza Botezatu, susține că subordonații săi au efectuat cercetări, din care reiese că victima a fost chemată la muncă. „Colegii mei au fost la fața locului. Se pare că bărbatul a intrat într-un câmp magnetic, în timp ce vroia să dea jos ceva de pe un stâlp. A căzut de la o înălțime de aproximativ trei metri. Din discuțiile purtate cu medicii, viața bărbatului nu a fost pusă în pericol. Ni s-a comunicat că are un traumatism cranio-cerebral și mai multe leziuni pe corp, pe care le-a suferit în urma căzăturii. El era în concendiu de odihnă și din informațiile pe care le-am primit de la colegii mei, a avut o rechemare, pentru că nu avea cine să facă treaba în locul lui. Aceasta nu putea veni decât din partea primăriei, pentru că aici este angajat. Urmează să stabilim cine a făcut această rechemare. S-a verificat și contractul de muncă. Verificările continuă în acest caz pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul de muncă”, a explicat șefa ITM Vrancea, Eliza Botezatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?