Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii a fost renovat


   Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii a fost renovat, toate stricăciunile produse de beneficiari de-a lungul timpului fiind reparate, obiectele sanitare și ușile distruse au fost înlocuite și s-a efectuat, de asemenea, și o curățenie generală. Costurile investițiilor sunt în valoare de aproape 10 mii de lei, în această sumă intrând inclusiv mutarea dușurilor și extinderea spațiilor destinate acestora, la parter. „Astfel, fiecare beneficiar care intră în Adăpost, va trece mai întâi printr-un filtru, se va spăla, i se va face dezinsecția, deparazitarea și de abia apoi va putea merge la dormitor. Le-am atras în mod serios atenția asupra fatului că le este interzis accestul în incintă cu băuturi alcoolice. Pentru că au distrus obiectele din toaletă – colacele de WC, ușile, etajerele, totul a fost ars cu țigara și a trebuit să le înlocuim – personalul Adăpostului va controla toaletele și dușurile după fiecare folosire”, a precizat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
   Pentru ca Adăpostul să arate iarăși ca nou, au fost făcute, în perioada august – septembrie, lucrări de reparații la pereți, gletuit, văruit, au fost înlocuite ușile, iar linoleumul a fost înlocuit cu gresie.   
   „Rugămintea către beneficiari de a achita 50 de bani, un leu sau cât doresc ei la accesul în Adăpost a rămas în picioare. Vom avea astfel, permanent, un fond din care vom putea achiziționa obiectele pe care ei le distrug. De când am instituit-o și până în prezent, s-au adunat, din această «taxă», 400 de lei, bani din care au fost cumpărate coșuri de gunoi, oglinzi, etajere, robineți, materiale de curățenie, mop, găleată, perdele de duș și hârtie igienică. Ei trebuie să învețe să respecte spațiul și celelalte lucruri ce le sunt puse la dispoziție și să nu le mai strice, pentru că toate acestea costă bani”, a declarat Rodica Davidean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?