Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

150 de ani de învățământ la Negrilești


Locuitorii comunei Negrilești vor sărbători, duminică, 150 de ani de la înființarea școlii din localitate, care acum poartă numele poetului Dumitru Pricop. La aniversarea a 150 de ani învățământ negrileștean, Primăria Comunei Negrilești, Asociația Personalului Didactic „Simion Mehedinți” și Åžcoala Gimnazială „Dumitru Pricop” își propun organizarea unor festivități jubiliare.
La manifestări au fost invitați reprezentanți ai administrației județene și ai Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții „Costică Neagu – Școala Negrileșteană la 150 de ani”, ce va fi prezentată chiar de autor. Manifestările vor continua cu programul artistic „Școală mândră, la mulți ani!”, susținut de elevii școlii, cei care sunt denumiți „Generația 150”.
La final vor avea loc discuții colocviale purtate între foștii și actualii dascăli, între foștii elevi și profesorii lor, între profesorii actuali și părinți. „După cum se știe, în 1864 a apărut Legea Instrucțiunii, dată de Alexandru Ioan Cuza. La numai doi ani de la această Lege, negrileștenii au înființat școala primară, o «dovadă pipăită» a grijii pentru învățătura generației tinere. De-a lungul timpului, Åžcoala Negrilești a dat generațiilor de copii și tineri lumina cărții, mulți dintre ei urcând foarte sus pe scara științei și a moralei. Cu această ocazie, se dorește organizarea unei întâlniri colocviale între foștii și actualii dascăli și elevi, lansarea lucrării «Negrileștii Vrancei, 150 de ani de învățământ», spectacol dat de preșcolari și școlari, vizitarea școlii și a altor obiective locale”, se arată într-un comunicat remis presei.
Din colectivul de inițiativă fac parte prof. Ion Văsuian, primarul Comunei Negrilești, fost elev, profesor și director; conf. dr. Costică Neagu, fost elev și profesor; prof. Janina Nicoară, director școală; prof. univ. dr., Nicolai Taftă, fost elev; prof. univ. dr. ing. Vasile N. Taftă, fost elev; Prof. Galea Văsuian, fost prof. și director școală; prof. Valeriu Anghel, fost prof. și director școală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?