Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: 27 de sportivi de la CS Addras participă la Cupa Vrancea


   Sâmbătă, 29 septembrie va avea loc la Sala Sporturilor din Focșani Cupa Vrancea Taekwondo WTF pentru copii, cadeți, juniori, turneu la care vor participa cluburi sportive afiliate FR Taekwondo WTF, precum și cluburi din afara țării. Competiția are ca obiective, printre altele, susținerea activității de performanță la nivelul copiilor, cadetilor și juniorilor și perfecționarea sistemelor de selecție, pregătire și competiționale pentru Disciplina OlimpicÓ‘ Taekwondo WTF, fiind invitate sÓ‘ participe și cluburi din afara țării.
   Clubul organizator, CS Addras va alinia la acest turneu un lot format din 27 sportivi la toate categoriile de vârstă, copii, cadeți, juniori, de departe cel mai numeros cu care a participat la vreun turneu până în momentul actual. Pentru acest turneu, sportivii s-au pregatit aproape neîntrerupt pe toată perioada verii, având în vedere importanța acestuia. Câțiva componenți ai lotului sunt sportivi cu experiență, participanți la turnee naționale și internaționale de prestigiu, Cupa Vrancea fiind totodată un bun prilej pentru debutul în activitatea competiționala a multora dintre copiii din „pepiniera” clubului.
   Dacă la prima ediție în 2010 au participat 190 sportivi, la cea de a doua în septembrie 2011 au fost înscriși pe grilele de concurs 250, la această ediție se așteaptă participarea a peste 300 de sportivi care, ca de fiecare dată vor oferi un frumos spectacol juvenil al artelor marțiale. Juniorii vor lupta cu veste electronice folosite și la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, sistem ce permite evaluarea sportivilor cât mai aproape de adevăr, fiind punctate doar acele lovituri aplicate asupra corpului cu acuratețea și forța necesară. Vor fi folosite 3 suprafețe de luptă, precum și un sistem video replay care va cântări foarte mult în asigurarea transparenței decizionale a arbitrilor.
   Taekwondo WTF este o artă marțială de origine coreeană, devenită sport olimpic începând cu ediția JO de la Sidney 2000. Popularitatea acestuia este incontestabilă, din moment ce, la Federația Mondială W.T.F. (World Taekwondo Federation) sunt afiliate 200 de țări, cu peste 200 milioane de practicanti legitimați. Dacă în anii 1970-1980 supremația în turneele mondiale era deținută de către asiatici, Jocurile Olimpice de anul acesta a demonstrat faptul că, polul valoric s-a mutat pe Vechiul Continent, din moment ce 5 dintre cele 8 medalii de aur au ajuns în Europa. Mai multe detalii despre Disciplina Olimpică Taekwondo WTF și activitatea CS Addras pe site-ul oficial al clubului: www.addras.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?