Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Farmaciile eliberează în continuare reţete gratuite şi compensate


   Fondurile necesare pentru eliberarea medicamentelor cu și fără contribuție personală s-au epuizat de mai bine de 20 de zile, iar Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) nu a alocat, luna aceasta, niciun leu pentru acest capitol. Cu toate acestea, farmaciile continuă să elibereze medicamente, pe propria răspundere, neexistând riscul ca pacienții să rămână fără medicamentele care le alină suferința.
În primele 20 de zile ale lunii septembrie, au fost eliberate rețete compensate și gratuite de aproximativ 3 milioane de lei. Farmaciștii spun că, momentan, nu există riscul sistării eliberăririi rețetelor compensate și gratuite, dar acest lucru s-au putea întâmpla dacă până la finele lunii CAS Vrancea nu decontează niciun leu.
   Președintele CAS, Mihai Copaci, dă asigurări că nu se va sista eliberarea de rețete compensate și gratuite, urmând ca zilele acestea să vină de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate o rectificare bugetară. „Consumul de luna acesta se va acoperi cu o filă de buget, care urmează să ajungă de la CNAS odată cu recitifcarea, cu care vrem să mai plătim din facturile către farmacii. Nu se pune probelema să nu se mai elibereze rețete compensate și gratuite”, susține Copaci.
   Ultima plată către farmacii a fost făcută în luna trecută, când s-a plătit pentru noiembrie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?