Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Lucrările la Căminul de bătrâni din Fitioneşti, finalizate


   Autoritățile locale din Fitionești au finalizat lucrările de construcție a unui cămin pentru bătrîni. Valoarea lucrărilor, realizate într-un an, este de 850 de mii de euro. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional (POR). Căminul dispune de 18 garsoniere, dintre care 16 cu câte două locuri și două garsoniere cu câte trei locuri. Căminul are bucătărie și sală de mese, complet utilate și dotate, o sală de festivități, club, cabinete medicale și săli de recuperare. La subsolul imobilului va funcționa o spălătorie modernă care va beneficia și de un lift pentru transportul rufelor.
   Primarul Iordache Cazacu susține că acest proiect este singurul de acest fel accesat în Moldova. „Este un proiect foarte important pentru comunitate, în condițiile în care există foarte multe persoane care au peste 65 de ani și de care nu are cine să aibă grijă. Centrul va fi realizat în special pentru persoanele vîrstnice din Fitionești, dar și pentru persoane din alte localități”, a precizat Iordache Cazacu. Acesta a adăugat că în perioada imediat următoare se va trece la achiziționarea și dotarea Căminului cu aparatură merdicală, aparatură de recuperare, paturi, saltele, lenjerii, pături, dar și alte materiale și echipamente necesare pentru buna desfășurare a activității.
   Primarul Iordache Cazacu a precizat că în perioada următoare va scoate la licitație lucrările de canalizare care vor fi realizate la nivelul întregii comune precum și lucrările de asfaltare a 10 kilometri de drumuri comunale și de interes local.
   Primăria Fitionești are în derulare sau depuse pentru a obține finanțare, proiecte în valoare de 7,8 milioane de euro. Printre aceste proiecte se află construirea unui bloc de locuințe pentru tineri prin ANL, electrificarea locuințelor din satul Mușunoaiele, asfaltarea tuturor drumurilor comunale, construirea unei grădinițe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?