Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Becali, întâmpinat cu desene şi cântări bisericeşti


   Școala din satul Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, a fost vizitată, ieri, de omul de afaceri Gigi Becali. El a fost primit de elevi, cadre didactice și localnici, cu speranța că va sponsoriza o parte din lucrările de reabilitare a unității de învățământ, care au fost sistate în urmă cu doi ani, după ce fosta guvernare portocalie nu a mai alocat fonduri, preferând să dea bani pentru terenuri de sport în pantă și telegondole. Becali a fost întâmpinat de preotul din comună cu o cântare bisericească, preferată de patron, „Cu noi este Dumnezeu”, fiindu-i apoi înmânate desenele realizate de câțiva elevi, reprezentând simbolurile Stelei.
   După o întrevedere cu primarul comunei, Viorel Mârza, directoarea școlii, Mihaela Partenie , și reprezentanți ai constructorului, Gigi Becali a spus că de azi vor reîncepe lucrările pentru reabilitarea școlii. „Am căzut de acord, vechiul contract va fi reziliat și eu voi lucra cu fostul constructor, eu îi voi plăti. Într-o lună școala va fi gata și copiii se pot muta acolo. Nu știu exact la cât se ridică valoarea investiției, undeva la 130.000 de euro. Eu am venit pregătit cu 100.000 euro la mine”, s-a lăudat finanțatorul Stelei.
   În prezent, copiii fac carte înghesuiți în șase clase improprii din fosta grădiniță, o clădire veche de 80 de ani, în timp ce noua școală, începută în 2008, așteaptă să fie terminată. Contractul în vederea reabilitării unui corp din clădirea școlii a fost semnat în 2007, investitia inițială fiind estimată 20,7 milioane de lei. Din păcate, fosta guvernare pedelistă nu a alocat decât 195 de mii de lei, sume total insuficiente pentru ca elevii să învețe în condiții cât de cât decente.
   Lucrările la clădirea școlii vor consta în tencuieli, înlocuirea acoperișului, montare tâmplărie, instalații, finisaje interioare și exterioare și realizarea a două extinderi, pentru grupuri sanitare și centrala termică. Proiectul prevede și realizarea unor laboratoare.
   Mulți dintre părinți s-au declarat nemulțumiți de condițiile precare ce le sunt oferite copiilor lor și au formulat numeroase plângeri în acest sens. Evident, fără să dispună de fondurile necesare, cei din conducerea Åžcolii din Faraoanele s-au văzut nevoiți să își continue activitatea în condițiile date. Prin stoleria veche de lemn, în interior este ca și afară iarna, iar pereții plini de crăpături contribuie la aspectul dezolant.
  Numărul copiilor care merg la școală este din ce în ce mai mare, dar până la renovarea școlii, ei vor fi obligați să suporte condițiile așa cum sunt.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?