Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Bebeluşi cu malformaţii congenitale, operaţi la Iaşi şi Târgu Mureş


   Doi bebeluși de 3, respectiv 6 luni, care s-au născut cu malformații congenitale la inimă, au fost transportați la clinici de specialitate din Târgu Mureș, respectiv Iași, ieri, pentru a fi operați. Cei doi bebeluși au fost preluați de medicii Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) chiar din Spitalul Județean.
Astfel de transporturi sunt destul de frecvente, dat fiind că spitalele vrâncene nu dispun de prea multe specialități medicale. În numai 6 luni, ambulanțele au transportat peste 5.000 de bolnavi între spitalele din județ, dar și la alte clinici de specialitate din țară.
   Managerul SAJ, medicul Vitalie Bețișor, ne-a spus că în prima jumătate a acestui an au fost efectuate 5.650 de transferuri intra și interspitalicești. Din acestea, 1.600 au fost efectuate la clinici de specialitate din alte județe, cum ar fi București, Iași, Galați, Târgu Mureș, Bihor, Hunedoara, Constanța și Prahova. „Din punctul meu de vedere, s-au făcut multe transferuri, dar acest lucru este din cauza faptului că spitalele din Vrancea nu dispun de foarte multe specialități, cum ar fi cele pentru traume craniene, de coloană, toracice grave. Astăzi, de exemplu, avem două transporturi cu doi bebeluși de 3 și 6 luni la Târgu Mureș, respectiv Iași, în vederea efectuării unor intervenții chirurgicale pe cord, deoarece s-au născut cu malformații de cord”, spune managerul Bețișor.
   Cele mai multe transporturi au fost efectuate de ambulanțele de la stația centrală din Focșani, urmate de ambulanțele de la Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?